Napa Valley er reisemålet for folk som liker gode viner, vakre landskaper og som ikke sier nei takk til litt ekstravaganse. Som meg, altså. Og nå skal jeg snart tilbake til California.

KONSERTER

Også ørene får noen godt i Napa Valley. Her er det stadig konserter i småbyene som ligger på rekke og rad gjennom dalen. Et høydepunkt hvert år er Bottle Rock-festivalen, I 2016 spilte Red Hot Chili Peppers og Stevie Wonder her. Neste års festival er lagt til 26. til 28. mai. Festival Napa Valley er et enormt event som går over ti dager med jazz, klassisk musikk og utendørsservering. Her vrimler det av Hollywood-celebriteter. I høst er det knyttet stor spenning til åpningen av en ny jazzklubb, Blue Note.
www.bottlerocknapavalley.com, www.festivalnapavalley.org, www.bluenotenapa.com 

 

Napa-VAlley-vin-foto-Bob-McClenahan
Det er vinsmaking overalt: I butikkene, på barene, hotellene og selvsagt på vingårdene. Foto: Bob McClenhahan

VINSMAKING

Dra på vinsmaking både på barer og på vingårder. Et spennende sted er Robert Mondavi Winery som tilbyr vinsmaking både for nybegynnere og aficionados. De kan også kombineres med middag eller sjokolade- og ostesmaking i de vakre lokalene. Konserter med store navn på plakaten med jevne mellomrom, er det også. Det tilbys også vinsmaking i butikkene og i barene i hele dalen. Et hyggelig og lett tilgjengelig sted i Napa City er Vintners Collective, som har flere typer vinsmakinger fra 10 – 95 dollar.
www.robertmondaviwinery.com, www.vintnerscollective.com 

Slik reiser du til Napa Valley»»

NAPA-VALLEY-Karas-Cupcakes-Oxbow-IRH
På Oxbow Market i Napa City får du kjøpt alt fra sprit til cupcakes. Kara’s Cupcakes sørger for at du får i deg 34 milliarder kalorier. Mmm…

SHOPPING PÅ MARKEDET OXBOW

En kombinasjon av bugnende italiensk marked med førsteklasses grønnsaker, fisk og kjøtt. Legg til østersservering, cupcakes og design som får hjertet ditt til å banke. Du får da Oxbow Public Market i Napa City. Her kan du spise østers på Hog Island eller kalvestek og spekemat fra Fatted Calf, begge med råvarer fra dalen og California-kysten. Gå fra bod til bod og nyt den fantastiske kvaliteten.
www.oxbowpublicmarket.com

 Sjekk ut markedet i San Francisco Ferry Building»»

KULINARISK BOOTCAMP

Det er ikke bare viner du kan smake i Napa Valley. Det produseres også en rekke andre spiselige produkter i dalen og du kan selvsagt både lære mer om dem og prøve dem. På The Culinary Institute of America i St. Helena kan du prøve alt fra olivenolje til ost. Deres bootcamp lærer deg både å lage mat og nyte livet.
www.ciachef.edu/cia-california

HEST ER BEST

Tember Bey er en vingård som ligger på ranchen Sundance i Calistoga. Her driver familien også med araberhester. Her kan du smake viner og kjøpe med deg en piknikkurv og nyte landskapene. Meld deg også på druetråkkingsfesten den 1. oktober.
www.tamberbey.com

Inga-Napa-Valley-wine-train
Napa Valley Wine Train er viktig for vingårdene langs toglinja.

WINE TRAIN

Vintoget har et stort utvalg turer som inkluderer vinsmaking om bord, med og uten besøk på én eller flere av vingårdene langs strekningen. Prisen starter på cirka 141 dollar per person inkludert lunsj. De kan også sette sammen pakker med togtur og opphold på hotell i én av byene i Napa Valley, her vil prisene variere hvilket hotell du velger.
www.winetrain.com

SHOPPING

Olivenoljebutikken Lucero i Napa City har alt i olivenolje – også olje med sjokolade. Smak gjerne på oljen før du kjøper, for noen av dem kan være vel sødmefulle. Dalens beste sko får du på Footcandy i St. Helena. De har alt i fra Hunter Boots til Jimmy Choo. Antikke møbler og kunst? Kjør til Roam Antiques & Design i Calistoga. Mote på rabatt får du Napa Premium Outlets som har alt av amerikanske merker som for eksempel Coach og Calvin Klein.
www.lucerooliveoil.com, www.footcandyshoes.com, www.premiumoutlets.com/outlet/napa

NAPA-VALLEY-St-Helena-Shopping-foto-Bob-McCleneham-800
I alle de små byene i Napa Valley er det morsomme, små butikker. Her fra St. Helena. Foto: Bob McCleneham

SPA SOLAGE

Ikke dra fra Napa Valley uten å bade i det geotermiske vannet og prøve leirebehandlingene på det luksuriøse Spa Solage i Calistoga. Her kan dere få parmassasje, trene yoga og ikke minst spise vidunderlig frokost, lunsj og middag på Solbar, som ligger på samme sted.
www.solagecalistoga.com

 TEST: Bortebest.no tester Hotel Biltmore i Miami»» 

DETTE ER NAPA VALLEY

Napa Valley ligger nord for San Francisco og øst for Sacramento. Fylket består av 8 små byer (innbyggertall i parantes):

FRA SØR TIL NORD
American Canyon (20 000)
Napa City (79 000)
Lake Berryessa (1 639)
Yountville (2 973)
Oakville (71)
Rutherford (164)
St Helena (5 947
Calistoga (5 155)