Blikk mot verden 21. august

Bortebest_Sondag_08
Nyheter med snert: Bikinikledd Rihanna i Berlin, Cinque Terre tar grep for å ikke kveles av turister og i London kan du nå ta nachspielet på t-banen. Eller kanskje ikke.

Berlin: Se hodeløs Rihanna i bikini

Nyheter_Berlin_Rihanna
Til venstre: Statuen i Berlin med popstjernen foran. Til høyre: Bildet av Rihanna på stranden som skulptøren tok utgangspunkt i. Foto fra Snapchat

Det er den niende kunstbiennalen for moderne kunst i Berlin, og i den forbindelse har den columbianske kunstneren Juan Sebastián Peláez laget en enorm statue av popstjernen Rihanna. Iført en limegrønn bikini, og med den lett gjenkjennelige tattoveringen under bysten, er det umulig å ikke la seg imponere av statuen. Hodet derimot, er utelatt, bare et par solbriller henger der øynene skulle ha vært. Meningen bak kunstverket, som er en av flere skulpturer han har laget av kjendiser, er å formidle at de er ‘larger than life’. I forrige uke kom Ri-ri for å se statuen av seg selv, og utbryter på sin Snapchatkonto at “he killed it!” En fornøyd modell, med andre ord.


Cinque Terre – tar grep for å begrense antall turister

Du har sikkert hørt om de fem små landsbyene som ligger langs Ligurias kystlinje? Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore er selve symbolet på det idylliske Italia for mange, og i fjor besøkte hele 2,5 millioner turister nasjonalparken Cinque Terre. Har du vært der, vet du at du nærmest går i kø gjennom de smale gatene, og myndighetene ønsker nå å ta grep for å begrense antall besøkende. Et forslag er å inkludere inngangspenger til parken i togbilletten som frakter turistene dit, i håp om at det da vil være mulig å kontrollere antall innganger.

Nyheter_Cinque Terre
Manarola er en av de vakreste av Cinque Terres landsbybukett.

Vi synes det er synd at turismen skal erstatte den opprinnelige næringen i vakre landsbyer som tidligere levde av fiske. Og hva er det med oss mennesker, som på liv og død skal reise til samme sted? Vi foreslår heller en tur til minst like sjarmerende Cervo, femti kilometer fra grensen med Frankrike. Her har jeg spist min beste spaghetti noensinne på Ristorante Serafino, og det er langt mellom turistene.


London: ta t-banen 24 timer i døgnet

Nyheter_night tube
The Night Tube starter denne helgen med Central og Victoria-linjen. Utover høsten vil tilbudet utvide seg til Jubilee, Northern og Piccadilly.

Nå kan du ta ‘the tube’ tilbake til hotellet etter at du har malt byen rød i London. Fest hele natten, og ta med deg et par ballerinasko som du skifter til før du hopper på banen. Den går 24 timer i døgnet i helgene, og det er forventet at så mange som 200.000 passasjerer vil benytte seg av transporttilbudet. Ikke bare nattklubbgjengere, men også skiftarbeidere som sykepleiere og sikkerhetsvakter vil kunne komme seg hjem for en rimelig penge etter endt nattevakt. Prisen vil være den samme som på dagtid, og hundre politibetjenter vil patruljere de 144 stasjonene som har nattåpent. Les mer om tilbudet her.

Nyheter_night tube 2
Denne fant vi på Twitter, og bildet sier mer enn tusen ord. Vi lar det være med det.
Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Vandre med løver på Mauritius

Hva får en løve til å vandre passivt side om side med...
Les mer