Suvarnabhumi. Smak litt på det ordet. Det er flyplassen i Bangkok, og hvis du synes navnet er langt, så kan ventetiden her føles enda lenger.

Men – det finnes råd, og her er mine aller beste:

#1 CHANG MASSASJE

IMG_2352
Billig og bra massasje i transit.

Er du så heldig å ha bonuspoeng hos Thai Airways, så har du tilgang på Thai Orchid Lounge der et lekkert thai spa venter. Jeg har ikke det. Men det går likevel an å unne seg en massasje, selvom Chang (jepp, samme navn som det lokale ølet) kanskje ikke ser så lekkert ut som jeg skulle ønske.

Jeg valgte meg en original thai-massasje. Behandlingsrommene er ganske smale og trange med kun en madrass på gulvet. Men det er jo ikke omgivelsene det handler om, og massasjen jeg fikk av Timu var fantastisk. Akkurat så godt/vondt som en ekte thai-massasje skal føles. Jeg skiftet til den romslige pysjen jeg fikk utdelt, og massøren begynte med å tørke føttene mine med en varm klut. Bare det var egentlig veldig deilig. Deretter var det bøying og tøying i alle himmelretninger mens hun brukte underarmene og albuene sine som verktøy for å trykke bort muskelknuter og anspentheter. Super oppladning til en elleve timers flytur!

Pris: 1 time koster 800 baht = ca. 200 kroner

Drit i det: Tette flybytter på Charles de Gaulle

#2 CIP LOUNGE

Unn deg litt loungestemning.
Unn deg litt loungestemning.

Har du lang ventetid i transit, så kan det være deilig å koble av på en lounge. Her er det gratis mat og drikke, aviser, behagelige stoler, internett og dusj. På Suvarnabhumi kan du kjøpe deg et dagpass på CIP-loungene som finnes flere steder på flyplassen. CIP er en variant av VIP, og betyr Commercially Important Person, uten at det egentlig betyr så mye.

Pris: 1000 Baht for to timer (=ca. 250 kroner).

#3 GRATIS INTERNETT

Ingenting får tiden til å gå så fort som litt surfing, og på Suvarnabhumi tilbys gratis nett. Du logger deg inn ved å oppgi navn, epost og passnummer, og da har du tilgang i to timer. Har du behov for lenger surfetid, kan du logge deg inn igjen med en annen epostkonto.

#4 GOD MAT

Bra mat. Flymat er sjelden bra, så det kan være lurt å spise litt før avreise.
Bra mat. Flymat er sjelden bra, så det kan være lurt å spise litt før avreise.

Jeg fikk anbefalt Mango Tree av en osteopat jeg ble kjent med på Kamalaya, og bestemte meg for å følge rådet hans. Det var lurt. Det finnes nemlig ikke så mange restauranter på flyplassen, og veldig få av disse serverer thailandsk mat. Mango Tree har to restauranter her, og de er lillesøstrene til det populære moderskipet som ligger i Bangkoks sentrum.

Pris: Omtrent 500 Baht per person for mat og drikke (= ca.125 kroner)

#5 KJØP GODLUKT MED HJEM

Kjøp med deg gode dufter til hjemmet.
Kjøp med deg gode dufter til hjemmet.

Etter et opphold i Thailand, er det ikke til å unngå å legge merke til at thaiene duftsetter rommene sine på samme måte som vi lyssetter: For å lage stemning. På flyplassen finnes det egne butikker for deilige dufter, og dette er ingen dum måte å forlenge feriefølelsen på etter at man har kommet hjem. Disse butikkene fører gode merker, og det er smartere å handle her enn å kjøpe tilfeldige produkter som ikke holder samme kvalitet på tilfeldige markedsboder.

#SHOPPING

Suvarnabhumi
Disse ‘templene’ som egentlig er souvenirbutikker finner du flere steder på flyplassen.

Hvis du ikke rakk å kjøpe alle de souvenirene eller silkesjalene du hadde planlagt, så kan du slappe helt av. På flyplassen finnes det mange souvenirbutikker, men jeg synes at disse ‘tempel-lignende’ butikkene har det beste utvalget. Her finner du blant annet silkestoffer, håndvevde tepper, dukker og klær i originale snitt.

Har du mer sansen for internasjonale merkevarer, så trenger du heller ikke å lide noen shoppingnød. Luksusmerker som Chanel, Dior, Gucci, Tiffany, Bvlgari, Boss, Ralph Lauren, m.fl ligger på rekke og rad.

Ingas beste vintagetips i New York

Luksusmerker som perler på en snor.
Luksusmerkene ligger som perler på en snor.

Lykke til med ventetiden på Suvarnabhumi!