Sirkusjenta

cirkus_girl
Foto: Spencer Montero
Møt Jessica, født og oppvokst på et sirkus i Spania.

Dette er Jessica. Hun jobber på et omreisende sirkus i Spania, og har levd et nomadisk liv siden hun ble født. Så lenge det er flere enn fem barn i sirkustroppen, sørger staten for at en lærer kan reise rundt med dem. Men sirkuslivet er tøft. Motstand mot dyrehold, samt at barn har mange andre arenaer for underholdning, gjør at publikumsmassen blir mindre og mindre for hvert år som går.

Fremtiden vil vise hva Jessicas sjebne blir. Enn så lenge kan vi følge henne når hun og familien innstallerer seg i landsbyen vår hver sommer.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
,
More from Vibeke Montero

Thailands beste øyer

Øyliv er sjelden så idyllisk som i Thailand. Men hvilken koh skal...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *