2014-06-19 at 12-18-37
Mer idyllisk blir det ikke.

Ja takk: Romantisk idyll, SPA og slottshotell

Jeg er egentlig ikke så veldig glad i storbyer. London, Paris og Roma er storslagne, absolutt. Hadde jeg bare sluppet køene, menneskemengdene, avstandene og den litt bortkomne følelsen en pike fra landet lett får. Jeg elsker derimot søte landsbyer, hvor man lett får oversikt. Der torget er sentrum, og alt befinner seg i gåavstand. Luften er ren, servicen personlig, og folk kjenner deg igjen etter en halv dag. Forstår du hva jeg mener?

Det gode liv i Normandie

La oss si du er i Paris. Du har sett Louvre, Notre Dame, Eiffeltårnet og Champs-Élysées. Trettheten kommer sigende. Du lengter etter ro, «Det gode liv» og laaang lunsj i det grønne. «Filler’n at vi ikke dro til Provence», tenker du kanskje. Men hey, hiv deg på et tog, eller lei en bil og sett kursen rett vest i retning Versailles (så kan du slenge innom der også). Slik man gjorde i de glade 30-årene. Normandie var stedet der det skjedde. Romantisk, inspirerende og livsnytende.

2014-06-19 at 12-18-30
Den gamle møllen er blitt et superromantisk vertshus med meget god mat.

Den store, regionale naturparken Le Perche ligger bare to timer unna Paris. Tro meg, det er et av de mest naturskjønne områdene i Frankrike. Le Perche er et tidligere grevskap fra 1100-tallet, og har lange tradisjoner med oppdrett av de praktfulle og store Percheronhestene. Følg motorveien A10 i retning Bordeaux/Nantes, og let deg frem etter Domaine de Villeray. Her finner du steinhus, roser, vertshus i en gammel mølle og et lite 1600-talls slott med B&B og SPA. Sistnevnte har skjønnhetsprodukter laget av epler, for du befinner deg i Frankrikes eplehage. Perfekt! Ta med kjæresten, venninnen eller en gammel slektning. Her er det lav puls og skjønnhet, for ikke å snakke om god mat og vin! (Og Calvados, selvsagt)

Franske følelser

Det første vi gjorde var lunsj. Dagens høydepunkt. Restauranten Moulin Domaine de Villeray oser så mye fransk sjarme at du har lyst til å bli sittende i timesvis. Carpe diem! Og hvorfor ikke?

fransk lunsj

Dette er hva jeg kaller fransk lunsj. Gåselever, mørt kjøtt med kraftig og smaksrik saus etter alle kunstens regler, og vidunderlige oster til dessert. Verten og eieren har norsk far fra Bergen, som dessuten var med på å stifte det som i dag er Air France!

2014-06-19 at 14-24-05 (1)
Jeg landet i Paris, på flyplassen Charles de Gaulle, kl.09:10. Klokken 12:30 hadde jeg rukket lunsj i vertshuset og var klar for SPA på slottet.

Domaine de Villeray er en av disse «hemmelige» og bortgjemte idyllene. Du føler deg straks hjemme i personlige og romantiske omgivelser. SPA’et er topp moderne (åpnet i 2012) og rålekkert. Best av alt; prisen er svært overkommelig. Sjekk nettsiden deres.

 

2014-06-19 at 12-20-48
Sett deg selv inn i bildet, med en du vil ha franske følelser med 😉

Guide til franske landsbymarkeder (som sagt, jeg elsker landsbyer!)