Kanariøyenes 7 beste strender

Kanariøyene Tenerife strand
Playa de Las Teresitas er en strandperle på Tenerife.
Jeg elsker Kanariøyene, og her er min uhøytidelige oversikt over Kanariøyenes aller beste strender.

Det går kjapt mot høst, og mange av oss drømmer allerede om barbent strandliv på Kanariøyene. Men hvilken øy skal du velge – og hvilke strender er best?

Det tikket inn en melding på Instagram i dag fra en dame som lurte på hva mine favorittstrender på Tenerife er, så da tenkte jeg at jeg like gjerne kunne gi dere en oversikt over de strendene jeg liker aller best på Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura, Tenerife og La Palma.

Gran Canaria – to favorittstrender

Det finnes mange strender jeg ikke er så begeistret for på Gran Canaria, for jeg synes ofte sanden er litt mørk og grovkornet.

Gran Canaria beste strand
Las Canteras er den vakre bystranden i Las Palmas.

Las Canteras er en 3 kilometer lang bystrand i hovedstaden Las Palmas med myk sand og langgrunne forhold. Perfekt når man vil ha storbyferie med fantastiske bademuligheter! Stemningen er spansk og det finnes mye god mat og drikke i gåavstand.

GranCanaria_Maspalomas
Vestenfor Maspalomas sine sandyner ligger denne lekre stranden.

Maspalomas ligger lengst sør på øya tett ved de kjente sanddynene som er vernet for hotellutbygging. Jeg føler at å bade her er som å bade i ørkenen, og naturen er helt uspolert og ren. Dette er den mest luksuriøse delen av Gran Canaria, og en deilig oase.

Les mer her: FEM BESTE STRENDER PÅ GRAN CANARIA

Lanzarote – best i sør

Jeg sier ofte at Lanzarote er min kanariske favoritt, fordi jeg synes den skiller seg positivt ut fra resten av søskenflokken. Vinen, kunsten og det golde lanskapet appellerer til meg. Men når det gjelder strandliv, så står ikke Lanzarote øverst på ønskelisten min. Jeg synes strendene er små, grovkornede og mørke i fargen. Men det finnes selvsagt unntak!

Lanzarotes beste strand
Trodde du at Lanzarote bare har mørke lavastrender? Tro om igjen!

Unntaket ligger i sør, der sanden er lys og myk. Det ligger to fine strender nær hotellene, de heter Playa Flamingo og Playa Blanca. Litt østover ligger det tre ville og enda vakrere strender i et område som heter Costa Papagayo (Papegøyekysten). Her er det drømmende vakkert!

Fuerteventura – Kanariøyenes svar på Karibia

Lengst sørøst på øya finner du ikke bare Fuerteventuras, men Kanariøyenes absolutt lekreste strand: La Jandia.

Fuerteventura La Jandia
Åpen horisont og vind i håret! La Jandia er Fuerteventuras aller vakreste strand.

Horisonten er så åpen at den suger tak i deg, og her er det så langgrunnt at du skal vasse langt for å ta et svømmetak. Området er vindutsatt og derfor populært blant windsurfere og kitere, men vil du ha strandliv av karibisk kvalitet, er det denne delen av Fuerteventura som gjelder!

Tenerife – Kanariøyenes ukjente perle

De fleste som reiser til Tenerife drar til sør, der turiststedene Los Cristianos, Costa Adeje og Playa de las Americas er godt utbygde. Men det er ikke her du finner øyas beste strender. Den ligger nemlig litt nord for hovedstaden Santa Cruz de Tenerife, og heter Playa de las Teresitas. FOR EN STRAND! Fløyelsmyk og gyllengul med sand shippet inn fra Sahara. Helt perfekt for en drømmedag i solen.

Kanariøyene Tenerife strand
Playa de Las Teresitas er en strandperle på Tenerife.

Jeg liker også godt stranden El Médano, som ligger sørøst på øya.

Tenerife strand
El Médano er en vill og vakker strand sørøst på Tenerife.

La Palma – lagunelykke

La Palma er ikke en typisk strandøy. Her er kysten nokså kupert, og strendene mørke i fargen. Men det er ikke noe problem, for Charco Azul er et helt fantastisk sted å bade! Lagunen er intenst turkis, og havet er krystallklart.

La Palma strand
El Charco Azul ligner et badebasseng, men er en helt naturlig lagune på nordkysten av La Palma.

Peil deg inn nordøst på øya ved den idylliske lille landsbyen San Andrés.

Hvilke strender har jeg glemt? Kanskje du har en favoritt som ikke er på lista?

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Kretas beste strand?

Skal du til Kreta i sommer? Denne stranda er kjent for å...
Les Mer

Legg igjen et svar