Franske kyss er verdensberømte. Og nå snakker jeg ikke om lette kyss på kinnet, men om de dype tungekyssene du husker lenge etter at de er over. Paris er klineby nummer én, og det skorter ikke på lekre kyssekulisser. Heller ikke på kunst som har frosset romantikken. Tenk bare på Robert Doisneaus berømte fotografi «Le baiser de l’hôtel de ville» (Kysset på Hôtel de ville) fra 1950.

robert-doisneau–le-baiser-de-l-hotel-de-ville–paris–1950-112386_0x440
Fotograf: Robert Doisneau

Men tilbake til 2016…

Byen bruser fortsatt av ungdommelig glød, og franskmennene hever ikke på øyebrynet av offentlige kyss. Tvert i mot. Er de over en viss alder, nøyer de seg som regel med å leie hverandre, men ser de unge par med vandrende tunger, smiler de gjenkjennende. Så neste gang du er i Paris, er det bare å kysse vilt på kjæresten, og kanskje invitere han eller henne med på en av byens aller mest romantiske restauranter!

 

LAPEROUSE – spis bak lukkede dører

Restauranten ligger i et 250 år gammelt hus, og i andre etasje finnes det ti små ‘petits salons’, som er private rom der kelneren banker på før han kommer inn. Her har det vanket politikere og prostituerte, kunstnere og filosofer. Skjulte trapper, autentisk dekor og et av byens mest respekterte kjøkken gjør dette til et hot tips for deg som er sulten på mat og romantikk i like rause doser.

Paris_klinetips_Andrea og Juliana fra Italia utenfor Lapérouse hvor de akkurat har kommet ut fra lunsj i et av restaurantens private rom
Laperouse er en klassisk gourmetrestaurant der dere kan nyte måltidet (og hverandre) i deres eget rom.

 

Seinens bredder – oh la la!

La tiden forsvinne mens dere bruker Seinens bredder for alt de er verdt. Sett dere på en steinbenk, eller riss inn initialene deres i trærne. Eller kanskje tar dere en rødvinspicnic med en camembert og en fersk baguette? Utrolig nok er det lov å drikke alkohol på offentlig sted før klokka 16.00, men ikke etter.

Place Dauphine – historiske kyss

Dette er en av de eldste parkene i byen, og selvom du befinner deg midt i hjertet av byen på selveste Île de la Cité (et steinkast fra Notre Dame), så er tempoet rolig her. Kafeene er trivelige, og du slipper å kjempe deg frem blant andre turister. Et perfekt sted for å ta pulsen på hvor deilig Paris kan være når man gjør et lite hopp bort fra turisttråkket.

Paris_01
Place Dauphine er perfekt for en kyssepause, enten på benken eller på en av de hyggelige kafeene.

 

Les også: Gratis i Paris og Øyhopping i Paris