24. mai 2016, London: William, hvor er du? Har du fulgt med på SKAM, så er det dette du går og lurer på nå. Det gjør i hvertfall vi. Og hvis det er sant at William er i London, så har vi vår egen teori om hva han driver med der borte.

Vi tipper at faren hans sikkert er så velstående at han har en kåk i Kensington. En gang vestkantgutt, alltid vestkantgutt. Også i utlandet. Der tar William seg først en tur på Harrods for en grundig dose retail therapy. Men så merker han at shoppingen ikke kurerer det knuste tenåringshjertet, og da er plan B alkohol. Det kurerer kanskje ingenting, men han er så deppa at han må døyve smerten. Derfor tar han turen til en av Londons bedre ginbarer, The Jam Tree. Og selvom William hittil i serien har vist seg som en ølboksfyr i russedress, så er vi ikke i tvil om at han sklir inn i mer velkledde kretser også.

London_jul_03
Erkebritiske Harrods er ikke bare for gamle tanter.

Men akk, selv ikke en stiv gin får han til å glemme sin Noora. Tvert i mot, på stigende ginrus har han blitt mør i hjertet, og søker seg til nærliggende Kensington Palace. Der bor navnebroren hans med sin Kate, og vår William blir stående utenfor den gyldne porten en god stund og tenke på hvor fantastisk det hadde vært hvis Noora var her sammen med han. Han gripes av lyst til å ringe henne, men akk, så har han mistet telefonen. Han haster avgårde gjennom Hyde Park på vei til Apple butikken i Oxford Street, men halvveis gjennom parken får han øye på minnesmerket fra den norske marinen som ble reist som takk for engelskmennenes hjelp under 2. verdenskrig.

Det får ham til å tenke at i krig og kjærlighet er alt lov. Han bestemmer seg for å ta et oppgjør med (halv)broren, men for å gjøre det må han tilbake til Oslo. Derfor tror vi at William dukker opp på hjemmebane igjen ganske snart, og da blir det nok ikke så digg å være Niko.