Kanariøyenes beste fisk

Kanariøyene er et mekka for oss som elsker fisk og sjømat. Øygruppen er omkranset av et fiskerikt hav, og har faktisk et av verdens rikeste biologiske mangfold under vann. Tunfisk, lysing og papegøyefisk er bare noen av spesialitetene du kan glede deg til!
På Kanariøyene fanger man fortsatt blåfinnet tunfisk med krok og fiskestenger laget av bambus. Du kan selv rusle inn i havnen i Arguineguín på Gran Canaria og se tunfiskene på tohundre kilo bli losset av fiskebåtene i glade farger. De lokale fisketeknikkene utviser ikke bare faglig dyktighet, men er også en måte å ivareta kulturarven. Metodene er de samme som har blitt brukt i århundrer, og selv om fiskeindustrien har utviklet seg over tid, er det fortsatt fiskestenger med krok og levende agn som dominerer øygruppas fiske. Dette harmonerer godt med dagens kunnskap om og streben etter et bærekraftig fiske som respekterer økosystemet i havet. Lokale fiskere samarbeider også tett med forskere og myndighetene som regulerer fisket rundt øyene.
>> Les også: Kanariøyenes 7 beste strender
Kanariøyene har et eksepsjonelt rikt marint mangfold med hele 7 894 dokumenterte arter og underarter. Omtrent 150 av disse er av interesse for fiskerinæringen. Det varme vannet i Atlanterhavet kombinert med kalde strømmer og øygruppens vulkanske undervannslandskap skaper et unikt miljø hvor både kyst- og dyphavsfisk trives. I tillegg passerer makrellarter som bonito og blåfinnet tunfisk Kanariøyene under sin migrasjon.
– Få områder i verden er velsignet med så gode forhold, sier marinebiolog José Antonio González.
Fiskebåtene returnerer bare noen timer etter at de har forlatt havnen, og derfor er fisken alltid dagsfersk.
Ikke uventet, har det vokst frem en sprudlende gastronomisk scene der fisk og skalldyr har en naturlig plass på både restaurantmenyer og lokale middagsbord.