Det er ikke bare bare å ta en tissepause når man er på reisefot. Særlig ikke når du er tissatrengt i innerste India, og toalettet ligner det uønskede barnet som Pesten og Søppeldynga har skapt. Jeg har ikke tall på hvor mange ekle toalettbesøk jeg har hatt, men det er nok til at jeg nå har tatt grep.

Hull i gulvet-marerittet

De aller verste har vært i India, på tog som rister så heftig at alt som skulle ha vært gjort oppi toalettet, flyter rundt på gulvet. Jeg minnes også en campingplass i Marokko der jeg rett og slett måtte brekke meg i stedet for å tisse. Og nå sist, på roadtrip i Uganda, der tissepausene ble lagt til bensinstasjoner underveis. Det var sanselige opplevelser som filleristet både nesa og øynene. Type hull i gulvet, og en hengslete dør uten lås… Men du trenger ikke reise til andre kontinent før toalettstandarden daler betraktelig. Har du vært på konsert i det siste? Var det lekkert på do?

Med skjørtet rundt ørene

I sånne situasjoner misunner jeg menn. De får det til på en diskret måte i rekordfart, og trenger ikke engang å gjemme seg bak en busk. Så nå har jeg også lært meg å tisse som en mann. Det er kanskje litt usexy, jeg ser den. Men du verden, så frigjørende å slippe å sitte på huk på et betonggulv, sikte seg inn på et hull man knapt ser, samtidig som man kjemper en kamp (som er dømt til å mislykkes) for å forhindre at buksa eller skjørtet faller ned på gulvet…

Her er løsningen!

Shewee_Uganda
Sånn ser redningen ut!

Løsningen heter shewee, og koster £11, eller en lignende shepee som koster £2.49. Jeg har testet begge, og synes de fungerer like godt. Shepee’en er kanskje en smule mykere, men begge gjør jobben… som en mann. Jeg går ut ifra at jeg ikke trenger å forklare hvordan den virker? Men i tilfelle det er vanskelig å forstå: Du plasserer altså denne saken strategisk før det begynner å renne, presser godt inn mot huden, og… tisser… mens du sikter med den tubeformede delen der du ønsker å tisse. Når du er ferdig, så skyller du den bare i rennende vann. Ta-daaa!

FOR FLERE FANTASTISKE REISETIPS: Hvordan bli et reisegeni!