Vi sendte Arve med kamera til Trinidad og Tobago i det karibiske hav. Strendene er selvsagt lekre på disse kanter, men elvene kan også by på dyriske opplevelser. Og skvetne turister.

 

Dette er Trinidad og Tobago

Øyrepublikk bestående av to øyer cirka 15 kilometer utenfor kysten av det nordøstlige Venezuela og sør for Grendada i De små antiller i Det karibiske hav.

FOLKETALL: 1,79 millioner
VALUTA: 100 Trinidad dollar = 125 kroner.
SPRÅK: Engelsk
TELEFON: + 868
TURISTINFORMASJON: www.gotrinidadandtobago.comwww.visittobago.gov.tt
SLIK REISER DU: Apollo har både pakketurer til Tobago og rundreiser på både Trinidad og Tobago. Også Escape selger reiser til disse øyene. British Airways flyr til Port of Spain fra cirka 9 000 kroner. Det tar cirka 20 minutter å fly fra mellom de to øyene.

Vi feirer karneval så fjæra fyker på Trinidad og Tobago

Utskremt reiseblogger: Arve Stallvik

Arve-Stallvik-Grand-Canyon
Arve Stallvik i Grand Canyon, USA.

Karriere: Utdannet TV-journalist fra Journalisthøyskolen i Volda. Har vært journalist i over 25 år. Har jobbet i TV NORGEs riksdekkende nyheter og i ukebladet Vi Menn som reisejournalist. Har levert nyheter og reisestoff til Dagbladet, VG, Aftenposten, en rekke ukeblader og har skrevet to bøker- Grunnla i 2004 reisefirmaet www.route66usa.info  som tilbyr  motorsykkelturer langs Route 66 i USA, i Sør-Afrika, Europa, Asia og Australia.

Favorittsted: Jeg har reist verden rundt, på alle kontinent som reisejournalist de siste 25 årene, men skituren til Nordpolen sammen med selveste Børge Ousland og turen på Route 66 i USA er blant mine største reiseopplevelser.

Beste reiseminne: Turen til Nordpolen på ski. Jeg gikk ikke bare i Børge Ouslands «fotspor», men også med hans gamle skisko og hans ski. Skulder ved skulder med selve polkongen i cirka en uke i 45 minusgrader. Jeg dro pulken sjøl, og satte opp teltet sjøl. Levde på flesk, vann og komprimert blanding av sukker og havregryn. Det er 45 minus døgnet rundt, også inni teltet, og man fryser hele tiden. Men blir ikke sjuk da det ikke er bakterier på Nordpolen. Skikongen sa nesten ikke et ord på hele turen. Han liker stillhet. Men Ousland er en kjernekar, hans altså.

Verste reiseminne: Da vi satt på transibirske jernbane i en uke på vei til Sibir. Toalettet var en hull i gulvet som gikk rett ned på skinnegangen. Det var speilegg og varmvann med nudler til alle måltider, og kokken hadde ikke vasket verken seg selv eller kjøkkenet siden skinnegangen ble lagt. Det så i hvertfall sånn ut.  De vi delte lugar med drakk, svettet, kranglet og ropte russiske drikkeviser når de ikke snorket som et lokomotiv. Jeg hadde med min islandske kjæreste. Det ble slutt i russiske Vladivostok midt på svarte natta i 30 minus bak en skitten jernbanevogn. Og det var enda en uke igjen av turen under samme forhold. En av svært få ganger jeg har hatt hjemlengsel.

Reisen ble i sin helhet betalt av Trinidad & Tobago Tourism Development Company Ltd.