Hjelp! Jeg smelter

hetebolge_andalucia
Når en førtiåring blogger handler det ikke om mascara. Det handler om innhold.
Er det lov å klage på varmen når det er 45 grader?

Dån, det er hetebølge i Andalucia! Vi snakker 45 grader, og jeg har et hode som ikke fungerer lenger. Seriøst. Jeg går i skytteltrafikk rundt omkring i huset (uten aircon) fordi jeg ikke husker hva jeg skulle hente i et annet rom, og når jeg går tilbake til det andre rommet husker jeg ikke hva jeg skulle gjøre der heller. Deadline? Tøyser du med meg? Prøv å få hodet med deg på jobb når det koker oppi der. Kattene ligger rakt ut, 24 timer i døgnet. De har glemt alt som heter jakt og instinkter. Nå er vi i survivalmodus. Eneste tilfluktssted er i bilen. Mon tro om jeg kan sove der i natt med motoren på?hetebolge_andalucia2

Jeg har prøvd takterrassen, men der blir man fortært av mygg. Jeg har prøvd kjøleelement i senga, og det hjelper i akkurat et nanosekund. Jeg har prøvd å spyle ned takterrassen i håp om at det kan kjøle ned soverommet ovenifra. Jeg har prøvd vifter fra alle hold. Men ingenting funker. Jeg som alltid har ment at aircon ikke er bra, synes nå at aircon må være menneskets beste oppfinnelse NOENSINNE. Gi meg en, to, tre, fire, fem aircons, så livet kan normaliseres. Jeg tuller ikke. Og jeg overdramatiserer ikke heller. Jeg tror jeg er i ferd med å dø av heten. Men i disse febrilske øyeblikkene er det en ting som redder meg. Tanken på den gang jeg dro til Sahara i august og det var 54 varmegrader. Tanken på de som bor i jordhytter under ekvator uten tilgang på vann. Jeg gremmes over min egen white trash-tankegang, og lover å aldri klage på varmen igjen. Det er bare det at det er så infernalsk varmt at jeg glemmer hvor heldig jeg egentlig er. Straighten up. Pakk strandbagen. Hopp i havet. Vi snakkes i morgen! (hvis jeg overlever)

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Tags from the story
, , ,
Mer fra Vibeke Montero

Barneklubb i syden. Nå også for babyer.

Familieferie er ikke lenger hva det var. Nå kan babyer helt ned...
Les Mer