Skrivestueidyll på Lanzarote

Lanzarote_skrivestue
Eve fra England kommer til El Golfo hvert år. For å finne fred.
Puste. Skrive. Meditere. Slappe av. Jeg har funnet mitt perfekte tilfluktssted på Lanzarote.

Du trenger ikke ha en forfatter i magen for å drømme om en liten skrivestue der du våkner og sovner til lyden av havet. Et sted der en seng, en kaffekanne, et kjøleskap og en skrivelampe er det eneste du trenger.

Og musikk så klart! Bortebests egen reise-DJ, Mr Erik Valebrokk, har laget en skrivestue-spilleliste som passer perfekt når du vil koble deg opp til kreative impulser.

Fiskenaustene ligger på stranda, helt i pakt med naturen.
Fiskenaustene ligger på stranda, helt i pakt med naturen.

Sist jeg var på Lanzarote fant jeg det perfekte stedet. Fjernet fra chartermaskinene på østsiden av øya, ligger El Golfo lengst i sørvest.  Der havet slår hardere, strendene er villere, fisken er ferskere og landskapet karrigere. Glem stivede duker og håndkleservice. Her er det værbitte hus og en og annen fiskerestaurant som belager menyen på det som fanges i nattetimene. Stranda er ikke spesielt lekker, men det betyr bare at turistene ikke overnatter her.

Maria driver El Golfos eneste butikk.
Maria driver El Golfos eneste butikk.

For noen hundrelapper i døgnet, kan du leie deg et gammelt fiskenaust, der du føler hvordan inspirasjonen kaster seg etter deg. Så bærer du på en uforløst bestselger, eller bare vil ha ro til å høre dine egne tanker, så ring til nederlandske Jeanine Goedendorp som leier ut de fire små fiskenaustene som er restaurert i all enkelhet for å huse to personer. Vil du bo her må du ringe Jeanine på (+34)699582841.

Eller hva med å overnatte på en annen øy der utsikten tar pusten fra deg? Inga anbefaler J.K Place på Capri.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Lus på avreisedagen

Årets gladnyhet er at det har åpnet apotek på Gardermoen! Men hvor...
Les mer