Du trenger ikke ha en forfatter i magen for å drømme om en liten skrivestue der du våkner og sovner til lyden av havet. Et sted der en seng, en kaffekanne, et kjøleskap og en skrivelampe er det eneste du trenger.

Og musikk så klart! Bortebests egen reise-DJ, Mr Erik Valebrokk, har laget en skrivestue-spilleliste som passer perfekt når du vil koble deg opp til kreative impulser.

Fiskenaustene ligger på stranda, helt i pakt med naturen.
Fiskenaustene ligger på stranda, helt i pakt med naturen.

Sist jeg var på Lanzarote fant jeg det perfekte stedet. Fjernet fra chartermaskinene på østsiden av øya, ligger El Golfo lengst i sørvest.  Der havet slår hardere, strendene er villere, fisken er ferskere og landskapet karrigere. Glem stivede duker og håndkleservice. Her er det værbitte hus og en og annen fiskerestaurant som belager menyen på det som fanges i nattetimene. Stranda er ikke spesielt lekker, men det betyr bare at turistene ikke overnatter her.

Maria driver El Golfos eneste butikk.
Maria driver El Golfos eneste butikk.

For noen hundrelapper i døgnet, kan du leie deg et gammelt fiskenaust, der du føler hvordan inspirasjonen kaster seg etter deg. Så bærer du på en uforløst bestselger, eller bare vil ha ro til å høre dine egne tanker, så ring til nederlandske Jeanine Goedendorp som leier ut de fire små fiskenaustene som er restaurert i all enkelhet for å huse to personer. Vil du bo her må du ringe Jeanine på (+34)699582841.

Eller hva med å overnatte på en annen øy der utsikten tar pusten fra deg? Inga anbefaler J.K Place på Capri.