Det burde skrives flere bøker, sanger og dikt om Middelhavet i mai. Når oleander og hibiscus eksploderer i blomst, og lavendelen forfører med sin søte duft og struttende attributter.

Det aller beste er allikevel at turistsesongen ikke har begynt for alvor, og du kommer turistmassene i forkjøpet.

Avslappede Athen

Hvor deilig er det vel ikke å rusle opp til Akropolis i Athen uten horder med paraplyguider? Favorittstrøket mitt er gamle Plaka der pastellfargede herskapshus klamrer seg til fjellskråningen. Innimellom husene finner du rimelige tavernaer som serverer verdens beste greske salat og iskald FIX.

Middelhavet_Athen
I det gamle strøket Plaka som strekker seg oppover mot Akropolis finner du et avslappet Athen.

En anelse dekadent i Antibes

Ta en lugn pastis på gatekafe i Antibes? Gjør det før kelnerne lar seg irritere av alle turistene som knoter frem franske gloser.

Middelhavet_pastis
En frekk formiddagspastis i Antibes.

Sardinias strandperler

Krølle tærne på Sardinias deilige sandstrender før de fylles av italienere med speedoer? De deilige Maddalenaøyene (på bildet) og den vakre Stintino-stranden nord på øya har fortsatt godt med plass mellom solsengene.

Middelhavet_Sardinia
Sardinias strender er langtfra fulle før sesongen starter for alvor.

Malaga for magen

Eller spise deilig tapas i Malaga side om side med lokale helter? Malaga har blitt en skikkelig kul by der du både spiser og drikker godt for tilnærmet pesetas-priser.

Malaga_06
Min bestevenninne er flamencodanserinne på kveldstid. Til lunsj er vi bare matvrak.

Duvende lykke

Middelhavet er faktisk så deilig i mai, at jeg anbefaler alle som kan å innvie sommeren her. En langhelg, en uke, to uker, kanskje et cruise. Mulighetene er mange. Selv leker jeg med tanken på et cruise. Da får man sett akkurat så mye av hvert sted at man kan bestemme seg for å reise tilbake en annen gang eller ikke, pluss at det er deilig å duve avsted på dekk. Hvor ferden går i mai, vet jeg ikke enda. Kanskje blir det dette cruiset fra Roma til Athen med den lekre seilskuta Royal Clipper. Det er lov å drømme!

Middelhavet_Vibeke_Montero
Mai er min favorittmåned å cruise i Middelhavet. Her fra Sorrento med Vesuvio i bakgrunnen.