Drømmen om en sardisk balkong

– Sjekk den koselige balkongen der oppe, peker jeg drømmende til reisefølget. Den er som skapt for et glass rosévin i solnedgang!

Det er en av mine kroniske uvaner. Å finne innbydende balkonger som skriker etter et smijernsbord, to skranglete stoler og en iskald flaske rosevin. Jeg flytter inn imaginært, og aller helst ønsker jeg meg utsikt over et bytorg hvor jeg kan ta pulsen på bylivet fra avstand uten å slite ut sandalene på ruglete brostein.

Sardinia_Bosa_04
Jeg blir lykkelig når jeg finner slitte vegger som formidler historier.

Bosa er proppfull av slike lokkende balkonger, og som om ikke det er nok, så har byen perfekt beliggenhet på Sardinias vestkyst. Akkurat der hvor den blågrønne elven Temo renner ut i Middelhavet. Avstandene er korte på Sardinia. Bosa ligger bare fem mil sør for Alghero, og er derfor i behagelig kjøreavstand fra flyplassbyen der mange nordmenn havner. Det er fint å vite. Hvis jeg bestemmer meg for å bli fastboende, altså.

Sardinia_Bosa_08
Mitt aller første Instagram-bilde tok jeg i Bosa.

Men det krever selvsagt mer enn en perfekt balkong og kort reisevei. Jeg må ha tilgang på gode restauranter, forfriskende spritz og selvsagt havet. Check, check og check.

Den gode restauranten heter Ponte Vecchio og har idyllisk beliggenhet like ved elven. Jeg spiste spaghetti alle vongole, en spesialitet på Sardinia.

Sardinia_Bosa_01
Spaghetti alle vongole. Finnes det noe bedre?
Sardinia_Bosa_05
Deilige forretter på restauranten Ponte Vecchio.

Den forfriskende spritzen får jeg servert med et smil på baren La Caffetteria på Piazza Costituzione midt i bykjernen.

Sardinia_Bosa_07
Jeg elsker spritz! Drinken som smaker minst like godt som den ser ut.

Badingen skjer på bystranda Bosa Marina som ligger på en sandtunge like utenfor byen. Her er vannet overraskende klart til tross for at den ligger like ved munningen av Temo.

Jeg overnattet ikke i Bosa da jeg var der, men hvis jeg skal tilbake, så skal jeg sjekke inn på La Torre di Alice , som er et sjarmerende B&B i byens sentrum.

Sardinia_Bosa_06
Bosas fiskehandler bruker grønne fløyelsremser for å holde fluene unna.

 

Se stedene på kartet