Bosa – Sardinias vakreste by

Sardinia_Bosa_02
Pastellfarget og sjarmerende.
Sardinias vakreste by heter Bosa. Er du hekta på rosévinperfekte balkonger som meg, lover jeg at du faller pladask!

Drømmen om en sardisk balkong

– Sjekk den koselige balkongen der oppe, peker jeg drømmende til reisefølget. Den er som skapt for et glass rosévin i solnedgang!

Det er en av mine kroniske uvaner. Å finne innbydende balkonger som skriker etter et smijernsbord, to skranglete stoler og en iskald flaske rosevin. Jeg flytter inn imaginært, og aller helst ønsker jeg meg utsikt over et bytorg hvor jeg kan ta pulsen på bylivet fra avstand uten å slite ut sandalene på ruglete brostein.

Sardinia_Bosa_04
Jeg blir lykkelig når jeg finner slitte vegger som formidler historier.

Bosa er proppfull av slike lokkende balkonger, og som om ikke det er nok, så har byen perfekt beliggenhet på Sardinias vestkyst. Akkurat der hvor den blågrønne elven Temo renner ut i Middelhavet. Avstandene er korte på Sardinia. Bosa ligger bare fem mil sør for Alghero, og er derfor i behagelig kjøreavstand fra flyplassbyen der mange nordmenn havner. Det er fint å vite. Hvis jeg bestemmer meg for å bli fastboende, altså.

Sardinia_Bosa_08
Mitt aller første Instagram-bilde tok jeg i Bosa.

Men det krever selvsagt mer enn en perfekt balkong og kort reisevei. Jeg må ha tilgang på gode restauranter, forfriskende spritz og selvsagt havet. Check, check og check.

Den gode restauranten heter Ponte Vecchio og har idyllisk beliggenhet like ved elven. Jeg spiste spaghetti alle vongole, en spesialitet på Sardinia.

Sardinia_Bosa_01
Spaghetti alle vongole. Finnes det noe bedre?
Sardinia_Bosa_05
Deilige forretter på restauranten Ponte Vecchio.

Den forfriskende spritzen får jeg servert med et smil på baren La Caffetteria på Piazza Costituzione midt i bykjernen.

Sardinia_Bosa_07
Jeg elsker spritz! Drinken som smaker minst like godt som den ser ut.

Badingen skjer på bystranda Bosa Marina som ligger på en sandtunge like utenfor byen. Her er vannet overraskende klart til tross for at den ligger like ved munningen av Temo.

Jeg overnattet ikke i Bosa da jeg var der, men hvis jeg skal tilbake, så skal jeg sjekke inn på La Torre di Alice , som er et sjarmerende B&B i byens sentrum.

Sardinia_Bosa_06
Bosas fiskehandler bruker grønne fløyelsremser for å holde fluene unna.

 

Se stedene på kartet

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Drit i det: fossefall i utlandet

Foss schmoss kaller jeg dette her...
Les mer