Gran Canaria er forbundet med masseturisme, og med mindre du reiser til Pattaya som enslig, godt voksen mann, er få destinasjoner like stigmatiserte som turistmaskinene i sør.

Gran Canaria for hvermansen

Sosiologer har gjort studier her, og landets største aviser har skrevet tilnærmet satiriske reportasjer om nordmenns liv i syden. (Men mellom deg og meg; så vet jeg at mange reisejournalister aldri satt sin fot her!). Faktum er at cirka en halv million nordmenn reiser til Kanariøyene per år. Det er én av ti, og det vi søker er selvsagt sol, strand og det gode liv – i kombinasjon med effektive direkteruter fra Norge.

Jeg skjønner alle som flykter fra norske vinterforhold godt, men jeg må samtidig innrømme at jeg kan kjenne litt på charterangsten i kjøpesenteret i Puerto Rico.

Maspalomas_Meloneras_12
Kall meg gjerne en snobb, men jeg synes at kjøpesenteret i Puerto Rico blir litt for glorete.

Gran Canaria for feinschmeckere

Derfor velger jeg meg heller Maspalomas. Det er på ingen måte noen ny destinasjon, men definitivt det stedet på øya der jeg kan tenke meg å feriere selv, i tillegg til i hovedstaden Las Palmas. Her ligger store luksushotell på rekke og rad, og selvom jeg egentlig foretrekker mindre boutique hoteller, så er det noe deilig med store, velfungerende hotell der du kan koble helt ut.

Maspalomas_Meloneras_09
Faro de Maspalomas har stått her i over hundre år.

Min guide til Maspalomas

Maspalomas_Meloneras_02

Aller først: Hva er forskjellen på Maspalomas og Meloneras?

La oss se litt nærmere på dette, for her bommer selv de største, norske turoperatørene på beskrivelsen. Maspalomas er et stort område på sørspissen av Gran Canaria, og Meloneras er et mindre område innenfor Maspalomas.

Her er det du trenger å vite:

Costa Meloneras kan du trygt droppe. Det ligger lengst vest, og består av en dårlig grusstrand og et tilhørende slitent kjøpesenter. Herfra går det en promenade langs havet til området som heter Meloneras. Det tar omtrent ti minutter å gå (1,2 km), og er en hyggelig kveldstur.

Meloneras er et relativt nykonstruert område med restauranter, store hotellkompleks og upmarket shopping som strekker seg ned til fyrtårnet Faro de Maspalomas. Her er det ingen strand å snakke om, ettersom havet drønner inn over steinete grunn. Mange kaller dette området Maspalomas, og på et vis har de rett ettersom Meloneras ligger innenfor Maspalomas. Men altså; på hotellspråket heter denne sonen Meloneras.

Maspalomas_Meloneras_07
Denne vakre stranden ligger i Maspalomas.

Maspalomas er som sagt et stort område, men i hotellverdenen brukes det mest om de hotellene som ligger helt inntil Maspalomas-sanddynene og la Charca de Maspalomas, som er en liten brakkvannsinnsjø i en palmelund. Det største trekkplasteret her er den vakre gyldengule sandstranden som ofte kalles Playa de Maspalomas, og er en forlengelse av de store sanddynene lenger østover.

Mine 3 hotellfavoritter:

Hotell for barnefamilier

Maspalomas_Meloneras_04
På Lopesan Baobab vil små og store stortrives!

Lopesan Baobab Resort ligger en ti minutters rusletur fra stranden, men er allikevel alle barnefamiliers drøm. Her har arkitektene og designerne latt seg inspirere av Afrika, og interiøret er spektakulært! Bassengområdet er stort og behagelig, og selvom det er et stort hotell, så føler man seg ikke lost. På en av hotellets restauranter, Akara, finner du afrikanske spesialiteter som oryx, gnu og antilopebiff på menyen.

Maspalomas_Meloneras_03
På Akara kan du spise afrikansk antilopebiff!

Hotell for par som vil nyte det gode liv

Grand Hotel Residencia er det eneste hotellet på Gran Canaria som kan pryde seg med å tilhøre den eksklusive Leading Hotels in the World-gruppen.

Maspalomas_Meloneras_08
Hei du, med coctailtralla! Stopp en halv! Deilig luksus på Grand Hotel Residencia.

Her er det luksus i alle bauger og kanter, og du kan lene deg tilbake og vite at kjendiser som Bruce Springsteen har funnet seg til rette her før deg. Lave bygg i tradisjonell spansk-maurisk stil, l’occitane-produkter på badet og topp service venter.

Maspalomas_Meloneras_14
Grand Hotel Residencia: Man skal ikke kimse av gammeldags eleganse.

Lekkert spa har de også! Skulle du bli lei av luksusen, er det bare fem minutter å gå til både strand, shopping og restauranter.


Hotell for strandløver

Palm Beach Hotel har en spektakulær beliggenhet ved den gamle palmelunden Charca de Maspalomas, og den gyldengule stranden Playa de Maspalomas.

Maspalomas_Meloneras_06
Min utsikt fra rommet mitt på Palm Beach Hotel.

 

Herfra kan du gå helt til Playa del Ingles, om du vil, langs de vakre sanddynene i Maspalomas-ørkenen. Hotellet ble renovert for få år siden, og en nordisk, lys stil preger både rom og fellesarealer. Et hotell å trives på, rett og slett, enten du reiser med barn, kjæresten eller bare unner deg selv litt alene-tid.

Maspalomas_Meloneras_11
Rommet mitt på Palm Beach Resort.
Maspalomas_Meloneras_10
Hyggelig cava-velkomst på Palm Beach Resort.

Og her finner du: Gran Canarias koseligste lunsj!