Japan for dummies

Japan_Vibeke
Jeg forbereder meg!
Japan er preget av mystikk og ritualer, særlig når det gjelder toalettbesøk. Nå er jeg i gang med forberedelsene!

Om en måned skal jeg til Japan for aller første gang, og forberedelsene er i gang!

Gudskjelov for meg så har japanske myndigheter skjønt at den lokale etiketten kan være en utfordring for turister innimellom, så de har utviklet følgende skilt:

Japan_01
Denne skal jeg ta på alvor…
20161110samicon
Denne er nok et tryggere valg.
Japan_02
Greit, denne skjønner jeg.
Japan_03
Usikker, men jeg skal klare å holde meg edru.
Japan_04
Ikke helt min favorittstilling å vaske meg i. Kan bli en utfordring.
Japan_05
Veldig usikker på hvor man finner dette skiltet.
Japan_06
Got it! Hvis ikke kan de miste parykken?
sam
Ser godt ut:)
sam
Akkurat sånn jeg vasker håret…
20161110samicon
Nå fikk jeg lyst på grisekjøtt gitt!

Og til slutt: Min favoritt!

Hvordan gå på toalettet i Japan.

japan2-e1484874243708
Nå ble jeg veldig usikker…

Dette kan bli gøy! Jeg skal reise i midten av mars til Japans tredje største øy, som heter Kyushu. Her skal jeg blant annet teste noe som heter “olle”, som er en koreansk form for spasertur, samt bade i øyas varme kilder. Jeg gleder meg! Og dere skal selvsagt får følge meg på ferden:)

Hvordan det går med toalettbesøkene underveis er ikke godt å si – jeg har hørt så mye rart – men jeg lover at jeg skal gjøre mitt for å avmystifisere de japanske toalettritualene.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
More from Vibeke Montero

Kjære Martin Ødegaard

Jeg skal gjøre deg en tjeneste Martin. Jeg vet du kommer til...
Les mer