Japan for dummies

Japan_Vibeke
Jeg forbereder meg!

Om en måned skal jeg til Japan for aller første gang, og forberedelsene er i gang!

Gudskjelov for meg så har japanske myndigheter skjønt at den lokale etiketten kan være en utfordring for turister innimellom, så de har utviklet følgende skilt:

Japan_01

Denne skal jeg ta på alvor…

20161110samicon

Denne er nok et tryggere valg.

Japan_02

Greit, denne skjønner jeg.

Japan_03

Usikker, men jeg skal klare å holde meg edru.

Japan_04

Ikke helt min favorittstilling å vaske meg i. Kan bli en utfordring.

Japan_05

Veldig usikker på hvor man finner dette skiltet.

Japan_06

Got it! Hvis ikke kan de miste parykken?

sam

Ser godt ut:)

sam

Akkurat sånn jeg vasker håret…

20161110samicon

Nå fikk jeg lyst på grisekjøtt gitt!

Og til slutt: Min favoritt!

Hvordan gå på toalettet i Japan.

japan2-e1484874243708

Nå ble jeg veldig usikker…

Dette kan bli gøy! Jeg skal reise i midten av mars til Japans tredje største øy, som heter Kyushu. Her skal jeg blant annet teste noe som heter “olle”, som er en koreansk form for spasertur, samt bade i øyas varme kilder. Jeg gleder meg! Og dere skal selvsagt får følge meg på ferden:)

Hvordan det går med toalettbesøkene underveis er ikke godt å si – jeg har hørt så mye rart – men jeg lover at jeg skal gjøre mitt for å avmystifisere de japanske toalettritualene.

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Stikkord

Gode debatter er verdifulle. Vi ønsker oss en saklig debatt, og har ikke rom for hets, sjikane eller andre former for netthat. Bortebest fjerner innlegg som vi ikke føler hører hjemme i det offentlige rom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *