Man legger lista ganske høyt når man kaller seg en av Europas beste campingplasser. Det gjør Hvidbjerg Strand, og kliner til med fem stjerner i logoen.

Jeg er ingen campingentusiast i utgangspunktet, og de gangene jeg har blitt ‘lurt’ med på campingferie, så har jeg stønnet meg gjennom det.

Gi meg heller litt luksus, som på Sea Dream I

Men etter to dager på Legoland, er jeg klar for nesten hva som helst, bare det ikke er firkantet og primærfarget. Og glamping er tross alt mye bedre enn camping!

De prisvinnende fiskehyttene hever standarden fra camping til glamping.
Disse lekre, prisvinnende fiskehyttene hever standarden fra camping til glamping.

Hvidbjerg lever opp til forventningene fra første stund. Campingplassen vant pris for Europas beste feriehytter i 2014, så for den som hverken har sansen for telt eller campingliv (meg!), så kan man innlosjere seg i de lekre fiskehyttene som er bygd på en idyllisk fiskesjø.

De var fullbooket da vi kom, så det ble en Westernhytte istedetfor. Det funker fint, særlig fordi vi er nærmeste nabo med det enorme Play City der barna boltrer seg fritt på sklier, gjennom labyrinter, på trampoliner og får opplæring i klatreveggen. Fotballbaner, pingpongbord, tråbiler og leiesykler er også tilgjengelig.

Westernhytta vår en tidlig morgen, badet i dansk solskinn.
Westernhytta vår en tidlig morgen, badet i dansk solskinn.
I det hele tatt er denne campingplassen og den tilhørende stranden et paradis for barn. De fyker rundt som halvgale kamikazepiloter på syklene sine, og lever et deilig campingliv blottet for regler og leggetider.

Dansk sjokoladepålegg husker jeg med fryd fra egen barndom.
Dansk sjokoladepålegg i stive skiver husker jeg med fryd fra egen barndom.

 

Armbåndet de får ved innsjekking gir dem gratis adgang til Lekeland (800 kvadrat med polstret moro), Badeland (tre sklier og en rekke basseng for alle aldre) og alle lekeplassene på området. Det er selvsagt et fantastisk konsept: La barna få boltre seg, så kan foreldrene senke skuldrene. Eller man kan være med på moroa. For oss var høydepunktene bading i Vesterhavet som ligger 200 meter fra Hvidbjerg, og rideturen ned til samme strand.

Hest er best, alltid!
Hest er best, alltid!

Full fart på kule islandshester i tølt og galopp med saltvannet brusende under oss. Bor man i Westernhytte kan man jo likesågodt leke litt cowboy!

Å ri er en fantastisk mulighet til å oppleve landskapet fra et annet perspektiv. En gang hestejente, alltid hestejente!
Å ri er en fantastisk mulighet til å oppleve landskapet fra et annet perspektiv. En gang hestejente, alltid hestejente!