Glamping i Danmark

image
De gamle, tyske bunkersene reist av Hitler på Blåvand Strand ble omskapt til muldyr av den britiske kunstneren Bill Woodrow i 1995. Budskapet er fred, ettersom muldyr ikke kan formere seg.
Glamping er mye bedre enn camping, og i Blåvand kan til og med foreldrene unne seg lave skuldre uten dårlig samvittighet.

Man legger lista ganske høyt når man kaller seg en av Europas beste campingplasser. Det gjør Hvidbjerg Strand, og kliner til med fem stjerner i logoen.

Jeg er ingen campingentusiast i utgangspunktet, og de gangene jeg har blitt ‘lurt’ med på campingferie, så har jeg stønnet meg gjennom det.

Gi meg heller litt luksus, som på Sea Dream I

Men etter to dager på Legoland, er jeg klar for nesten hva som helst, bare det ikke er firkantet og primærfarget. Og glamping er tross alt mye bedre enn camping!

De prisvinnende fiskehyttene hever standarden fra camping til glamping.
Disse lekre, prisvinnende fiskehyttene hever standarden fra camping til glamping.

Hvidbjerg lever opp til forventningene fra første stund. Campingplassen vant pris for Europas beste feriehytter i 2014, så for den som hverken har sansen for telt eller campingliv (meg!), så kan man innlosjere seg i de lekre fiskehyttene som er bygd på en idyllisk fiskesjø.

De var fullbooket da vi kom, så det ble en Westernhytte istedetfor. Det funker fint, særlig fordi vi er nærmeste nabo med det enorme Play City der barna boltrer seg fritt på sklier, gjennom labyrinter, på trampoliner og får opplæring i klatreveggen. Fotballbaner, pingpongbord, tråbiler og leiesykler er også tilgjengelig.

Westernhytta vår en tidlig morgen, badet i dansk solskinn.
Westernhytta vår en tidlig morgen, badet i dansk solskinn.
I det hele tatt er denne campingplassen og den tilhørende stranden et paradis for barn. De fyker rundt som halvgale kamikazepiloter på syklene sine, og lever et deilig campingliv blottet for regler og leggetider.

Dansk sjokoladepålegg husker jeg med fryd fra egen barndom.
Dansk sjokoladepålegg i stive skiver husker jeg med fryd fra egen barndom.

 

Armbåndet de får ved innsjekking gir dem gratis adgang til Lekeland (800 kvadrat med polstret moro), Badeland (tre sklier og en rekke basseng for alle aldre) og alle lekeplassene på området. Det er selvsagt et fantastisk konsept: La barna få boltre seg, så kan foreldrene senke skuldrene. Eller man kan være med på moroa. For oss var høydepunktene bading i Vesterhavet som ligger 200 meter fra Hvidbjerg, og rideturen ned til samme strand.

Hest er best, alltid!
Hest er best, alltid!

Full fart på kule islandshester i tølt og galopp med saltvannet brusende under oss. Bor man i Westernhytte kan man jo likesågodt leke litt cowboy!

Å ri er en fantastisk mulighet til å oppleve landskapet fra et annet perspektiv. En gang hestejente, alltid hestejente!
Å ri er en fantastisk mulighet til å oppleve landskapet fra et annet perspektiv. En gang hestejente, alltid hestejente!

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Spiser du tapas feil?

Tapas er mer enn patatas bravas og tortilla. Det visste du sikkert....
Les Mer