Når et sted sammenlignes med Karibia og Hawaii, vet du at det må være bra. Når stedet attpåtil er en Kanariøy drøye fem timer fra Oslo, er det fristende å pakke kofferten i en fei. Fuerteventura er min favoritt på grunn av den myke melissanden og det turkise havet som ingen av de andre Kanariøyene kan måle seg med.

Gran Canarias beste strender

Bare se selv, her er min uhøytidelige strandguide

Corralejo – øyas turistenklave i nord

Fuerteventura_strand_02
Turistenklave Corralejos har en nydelig liten strand.

Fuerteventuras turisme er fortsatt veldig spe på kanarisk skala. Lengst i nord kan den vesle fiskelandsbyen Corralejo til nød kalles et slags sentrum for turismen, uten at det kan måle seg med noen av turiststedene på Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote. Her finner du en håndfull restauranter og hotell, og den lille, trivelige bystranda egner seg perfekt for en dukkert før eller etter lunsj.

Restauranttips: The Ugly Duckling (oppkalt etter H.C. Andersens eventyr). Adresse: Calle Isla de Lobos 2

La Jandia – halvøy med sjel

Fuerteventura_strand_03
Halvøya La Jandia byr på åpen horisont og masse boltringsplass for små og store.

Lengst sørøst på øya finner du Fuerteventuras, og Kanariøyenes absolutt lekreste strender. Horisonten er så åpen at den suger tak i deg, og her er det så langgrunnt at du skal vasse langt for å ta et svømmetak.

Fuerteventura_strand_05
Surferne kjenner Fuerteventura, og spesielt La Jandia, som Europas Hawaii.

Eneste ulempen her er at det blåser mer eller mindre konstant, og følgelig er dette øyas surfemekka. Personlig synes jeg bare det er deilig med en bris, så hit ønsker jeg meg tilbake.

Restauranttips: Marabu, Adresse: Calle Fuente de Hija 2.

Dunas de Corralejo – ørkenstrand

Fuerteventura_strand_04
Like sør for Corralejos ligger Playa Beatriz, i umiddelbar nærhet til sanddynene.

Ti minutter med bil sør for turistbyen Corralejo ligger sanddynene som minner mye om Maspalomas-dynene på Gran Canaria. Her finner du små bukter innimellom sanden, og forholdene her er virkelig perfekte, uten at du må dele sanda med altfor mange andre. Husk bare å ta med niste og nok drikke, for her finnes det ingen restauranter.

Fuerteventura_strand_07
Sjekk fargen på havet! Midt i mellom sanddynene finner du din strandfavoritt.

El Cotillo – skjult perle

Fuerteventura_strand_06
El Cotillo ligger nordvest på øya, og her er det langt mellom turistene.

Da jeg var på Fuerteventura var det ganske værhardt den dagen jeg skulle til El Cotillo. Jeg har sett bilder av stranda i solskinn, og da ser den ut som et tropisk paradis. Da jeg kom, blåste det, bølgene var høye og himmelen overskyet. Derfor fikk jeg ikke et skikkelig inntrykk av denne stranden som jeg gledet meg sånn til. Men er du så heldig å være der på en solskinnsdag (som det jo er flust av på disse breddegrader), så sats på El Cotillo. Her er sanden lysegul og silkemyk, og innimellom finner du områder med svart lavastein. Blir du sulten, stikker du inn til fiskelandsbyen med samme navn og spiser ferskfanget fisk til lunsj.

Restauranttips: La Vaca Azul (Den blå Kua) som har saltbakt fisk som spesialitet. Digg! Adresse: Calle Requena 9

Husk at det er mye mer å gjøre på øya enn sol og bad. Tar du til fjellene kan du se Sophia Lorens pupp