Barneklubb i syden. Nå også for babyer.

Barnevennlig
Babyklubb i syden. Er det sånn vi vil ha det på ferie?
Familieferie er ikke lenger hva det var. Nå kan babyer helt ned i tremånedersalderen plasseres på barneklubb i syden.

I dag siteres Bortebest i landets ledende aviser i forbindelse med en reportasje om barneklubber på ferie. Hele saken kan du lese her, men kort oppsummert handler det om Star Tours nye tilbud til babyer. De vil tilby barnepass for barn fra tre måneder til tre år, som er åpent på dagtid og tre kvelder i uken. Dette tilbudet finner man på selskapets familieanlegg Blue Village Family Life, som øker fra åtte til søtten i antall denne sesongen.

Mitt sitat er som følger:

Vibeke Montero er partner og hovedblogger i reisebloggen Bortebest.no. Hun har ikke vært på charter med barna sine, men på cruise, der barneklubber også er vanlige. Familien har imidlertid valgt å ikke benytte seg av tilbudet.

– Som mamma føler jeg at barna er med på organisert lek store deler av året gjennom barnehage og skole. Når det er ferie, er det viktig for meg å være sammen med dem og oppleve steder sammen, sier hun.

– Tanken på å plassere barna i en klubb med fremmede mennesker er helt fjern for meg. I julen var vi i Uganda, og der er det selvsagt ikke barneklubber. Bare verden, uten filter, slik jeg ønsker at de skal oppleve den.

Minner sammen

Er det bare meg som har lyst til å være mest mulig sammen med barna mine mens de enda er små, og gidder å reise på ferie med meg? Fy søren, jeg vet at den dagen vil komme når de helst vil gjøre sine egne ‘greier’, og da vil jeg vite at jeg har kost meg med dem så mye det lar seg gjøre. Og hvilken arena er vel bedre for kvalitetstid og kos enn nettopp ferie? Og ikke bare det, jeg må også innrømme at jeg ikke har noe særlig til overs for barneklubbene som nevnes i teksten. En stor del av reiseopplevelsen er å la barna bli kjent med verden, ikke med bamser som heter X og Y.

barneklubb_01
Sånn hadde vi det i julen i Uganda, og sånn vil jeg ha det på ferie.

Trøbbel i paradis

Selvsagt skjønner jeg at foreldre trenger en time out innimellom. Men må det skje på familieferie? Virkelig? Den verdifulle tiden man har fri sammen bør vel brukes nettopp sammen? Jeg har mer sansen for å la barna pusle på egen hånd på stranda, der får de også venner på egen alder, og står fritt til å velge mellom leking, bading og tid med meg som de selv vil. Og i tilfelle Star Tour ikke ser konsekvensen av å tilby babyklubb på kveldstid: Det blir trøbbel i paradis når festsugne foreldre kan plassere poden til oppbevaring, og miste sperrene i baren. Just saying.

Hva synes dere? Overreagerer jeg? Er det ok med babyklubb i syden?

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

I går ringte VG

De lurte på "Hvor bør man dra hvis man fortsatt ikke har...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *