Det florerer av pakkelister på nett over hva du må huske å putte i kofferten, men jeg synes at mye av det som anbefales er helt, totalt unødvendig.

Pakketips

Dette kan du droppe:

#1 Myggnett

Jeg blir alltid – ALLTID – stukket av mygg når jeg er ute og reiser. Og jeg har drasset med meg myggnett på backpacking gjennom blant annet Sri Lanka og Vietnam. Aldri mer! Et myggnett ser veldig lett og handy ut på bilder, men faktum er at det er ganske tungt, tar stor plass i sekken og ofte er komplisert å få hengt opp (og når skal du egentlig ha tid til å henge opp myggnettet?).

Dette tar du med i stedet for: Myggspray. Jeg kjører helst hardcore DEET-spray, men prøver alt jeg kommer over.

#2 Reiseparlør

Jeg kan aldri huske å ha kommet så til kort med tegnspråk at jeg har følt behov for en lommeparlør. Såvidt jeg kan huske var dette noe mormoren min hadde med seg da hun reiste til Paris for femti år siden… Nei, dette kan du garantert stryke fra lista.

Dette tar du med i stedet for: Husk at du er aldri mer enn et tastetrykk unna Google Translate.

#3 Silkelakenpose

Selvsagt har jeg også eid en silkelakenpose. Det er liksom et must når du skal ut på backpacking og mest sannsynlig må ta høyde for at alt sengetøy du skal sove i ikke er vasket på seksti grader. Men selvom jeg har drasset med meg silkelakenposen rundt omkring i verden, så har jeg sjelden brukt den. Mye fordi at når tiden er inne for å sove, så er jeg så trøtt at jeg stuper i seng. Dessuten, hvis det finnes bedbugs (sånn unngår du veggedyr på reise!), så finner de dessverre veien inn gjennom silkelakenposen også.

Dette tar du med i stedet for: Nada. Hvis du tar deg bryet med å lese hva andre reisende har sagt om ulike hotell og hostels, så vil du kunne bedømme om rensligheten svarer til din standard før du booker deg inn.

pakketips_bortebest_vibeke
Nei, her er det ikke plass til myggnett og silkelakenpose.

#4 Pengebelte

Altså, pengebelter er kanskje den mest ubehagelige reiseaccessoiren som finnes! Å ha et stramt belte rundt livet, som blir gjennomsvett i høy luftfuktighet, er alt annet enn behagelig. Og skulle du ha lyst til å ha på deg kjole, kan du jo selv forestille deg hvor praktisk det er med pengebelte.

Dette tar du med i stedet for: Jeg oppbevarer kredittkort og litt cash i en veske eller lomme, akkurat som hjemme.

#5 Medisinskapet

Første gang jeg skulle reise ut av Europa med barna, da de var 1 og 3 år gamle, gjorde jeg bommerten å lese hva Lonely Planet anbefalte at man hadde med i medisinkassen. Herregud! Den veide til slutt mer enn klærne våre, og det var rett og slett latterlig å frakte med oss alt fra fatler, sprøytespisser, antibiotika for ditt og antibiotika for datt, spysjukepiller, tre ulike antihistaminer, osv.

Dette tar du med i stedet for: Et lite arsenal av smertestillende, antihistaminer, pyrisept og plaster, også supplerer jeg heller på underveis etter behov. Det finnes jo apotek i utlandet også.

 

Her er ytterligere 6 ting du kan legge igjen hjemme!