Ekle, ekle veggedyr!

veggedyr
Disse vil du ikke ha med deg hjem.
Det er ingen hyggelig opplevelse å føle at madrassen lever. Tro meg, jeg har testet. Her er fem måter å beskytte seg mot veggedyr på.

Jobben som reisejournalist er aldri kjedelig! I forrige uke intervjuet jeg et skadedyrekspert, som fortalte at veggedyrene er på vei hjem til… deg?

Vi reiser oftere og lengre bort, og dessverre får vi med oss stadig flere blindpassasjerer hjem i kofferten. Veggedyr, eller bed bugs, som de heter på engelsk er i ferd med å bli et stort problem i Norge, og har du først fått dem i hus, er de vanskelige å bli kvitt.

Hva er veggedyr?

De er parasitter som lever av blodet ditt. De liker seg best der du oppholder deg mest mulig i ro slik at de får spist i fred og ro: Dvs. senga. De er ekstremt overlevelsesdyktige, og kan klare seg i over et år uten mat. Da ligger de i en slags dvale, inntil de finner mat igjen. Har du først fått veggedyr hjemme, kan de være så og si umulige å fjerne ettersom de har blitt resistente mot gift, og frysing av alt inventar kan være eneste vei å gå. Her bør du ha hjelp av et skadedyrfirma.

5 tips for å forhindre at du tar med deg veggedyrene hjem

#1 Ikke legg kofferten på senga på hotellet. Heller ikke under. Det er i senga veggedyrene liker seg aller best, og derfra er veien kort til din koffert.

#2 Ta gjerne med et kofferttrekk som du bruker rundt kofferten når du er på hotellet. Som f.eks dette fra Samsonite.

#3 Sjekk pc og mobilcover godt, særlig hvis du har for vane å lade disse opp på sengekanten. Veggedyr elsker nemlig varme, og kan søke tilflukt i deksel/tastatur. Æsj!

#4 Sørg for å oppbevare kofferten mest mulig lukket, og gjerne i høyden på en egnet hylle når du er på ferie.

#5 Veggedyrene er ukritiske til hotellstandard, og finner seg like godt til rette på et femstjernershotell som på et rufsete pensjonat. Sjekk gjerne rundt sengen etter mørke ekskrementflekker før du legger deg. Finner du spor etter veggedyr, sjekk ut og gi hotellet beskjed om problemet.

 

Det sies at hotellene i New York er beryktet for å være fulle av såkalte bed bugs, men jeg har opplevd dem i Paris også. På det særdeles shabby Hotel De Belgique i forrige århundre. Det hotellet har gudskjelov stengt dørene for godt, men det var ingen hyggelig opplevelse å føle at madrassen levde…

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , ,
More from Vibeke Montero

Husmorferie i Gøteborg

48 timer i Gøteborg: Selv på husmorferie klarer Caroline å spore opp...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *