Det er lenge siden jeg booket min siste pakkereise. Som den selvstendige vagabonden jeg liker å tenke at jeg er, syr jeg alltid reisene mine sammen selv. Men i fjor sommer gikk jeg på en feriesmell. Det er dessverre slik at når du setter sammen reisen selv, så har du langt færre garantier hvis noe skulle gå galt.

Reklame//Annonselenker

Overbooket hotell

I fjor sommer hadde jeg planlagt et episk Englands-eventyr for hele familien. Planen var å starte med en overnatting i London, og vi hadde gledet oss veldig til et døgn i storbyen. Men da vi kom frem til hotellet jeg hadde booket på Booking.com var det overbooket… Resepsjonisten beklaget, og sa det var lite han kunne gjøre. Jeg hadde bestilt rommet i februar. FEM MÅNEDER I FORVEIEN! Jeg mistenker at det kan ha kommet litt røyk ut av ørene mine i det vi måtte starte prosessen med å finne et annet hotell, hoppe i en ny taxi og kaste bort 2 timer på rotet som på ingen måte var vår skyld.

Overbooket hotell
DÅRLIG FERIESTEMNING: Første dag på fjorårets sommerferie startet med et overbooket hotell.

Vanskelig å klage

Den gamle pakkereiseloven ble formulert i 1995. På det tidspunktet dro man til sitt nærmeste reisebyrå for å bestille ferie. Slik er det ikke lenger, og i fjor kom det en revidert utgave av den gamle loven slik at også reiser du setter sammen på egen hånd skal være bedre sikret. Det er allikevel en lov med mange hull, og den dagen i juli i fjor da jeg sto i London uten sted å sove for alle fire, fikk jeg merke hvor mange filtre man skal gjennom for å klage. Jeg innså at Vibeke Montero travels ikke hadde den oversikten jeg burde, og nå ser jeg på reisearrangører med nye øyne!

flyplass overbooking
Overbooking er et vanlig fenomen, og kan oppleves ubehagelig ettersom flyselskapene er tvunget til å overtale noen av passasjerene til å ta neste fly. Med en pakkereise stiller du sterkere.

Pakkereise = tryggere

Det er nemlig ingen tvil om at når ting ikke går på skinner, så er det digg å ha bestilt en pakkereise. Du har en arrangør å forholde deg til, kan ta én telefon og få orden i sysakene. Der og da. Det kan være redningen hvis du ikke har et helt feriebudsjett på reservekontoen. Dessuten blir reisen faktisk ofte rimeligere!

3 netter i London for 2.456 kr!

Jeg har nettopp oppdaget Reisefeber. Det finnes flere lignende aktører, men kan de slå dette tilbudet? I juli kan flyr de deg til London for 2.456 kroner inkludert tre overnattinger på hotell OG fly. Du flyr direkte med SAS, og bor på hotellet The California. Bare et rom på dette hotellet koster 3.800 kroner i samme tidsrom. Er ikke det vanvittig?

London hotelltips
På The California kan du hvile bena etter at London har slitt deg ut.

Mine beste storbytips i London: Flørtevipper, personlig shopper og økologisk pub

Hotellbar London
Når kvelden faller på er det alltid praktisk at The California har en egen bar.

So what’s the catch?

I mitt hode er det slik at hvis noe virker for godt til å være sant, så er det noe galt. Men faktum er at dette er en skikkelig smart måte å bestille storbyferie på. Jeg hadde egentlig aldri tenkt at det kunne lønne seg å bestille storbytur som en pakkereise, men Reisefeber kan tilby gode priser ettersom de selger fly og hotell samtidig. Da får vi tilgang på flyselskapenes og hotellenes spesialpriser, og ikke minst, vi slipper å klikke oss ømme på pekefingeren for å sette sammen reisen selv. I tillegg er reisen beskyttet av Pakkereiseloven i tilfelle noe skulle skjære seg underveis, enten med overnattingsstedet eller flyreisen. Vinn-vinn i min bok!

storby London reisetips
For 2.456 kroner tar jeg meg gjerne tre døgn i London. Alene, med Paddington eller med den som har lyst til å være med.

Flere gode kampanjetilbud fra Reisefeber i sommer

Fly + tre netter i Barcelona for 4.290 kroner per person

Fly direkte med Iberia, og overnatt med bestevenninnen eller din kjære på dette lekre hotellet:

Hotelltips Barcelona
Mayerling Schumann Barcelona er skikkelig lekkert og sentralt!

Eller klink til med et luksushotell i Krakow!

Luksus er langt rimeligere i Polen enn i Frankrike. Niebiski Art Hotel er et femstjerners hotell der du kan nyte både spa og vakre utsikter over Wisla-elven. Du finner ikke fem stjerner rimeligere enn dette!

Reisefeber tilbyr 2 netter på Niebiski Art Hotel + direktefly for 2.643 kroner i august.

Hotelltips Polen Krakow
Av og til er det veldig deilig med litt luksus. Særlig når det koster så lite som i Krakow.