En god reiseforsikring er noe av det viktigste du pakker i kofferten. Skulle uhellet være ute mens du er på reise, kan forsikringen være gull verdt. Og du behøver kanskje ikke å betale for den heller. Har du kredittkort, kan du sjekke om det inkluderer gratis forsikringer for ferie- og fritidsreiser.

Omfattende dekning

Du kan få gratis reiseforsikring i både inn- og utland med flere av de mest populære kredittkortene. De beste gir deg dekning for det meste som angår din reisevirksomhet. Alt fra forsinkelser og bagasje som forsvinner til sykehusopphold, hjemtransport og skader du påfører andres eiendom er dekket med varierende beløp.

Noen av kortene inkluderer også avbestillingsbeskyttelse. Har du bestilt flybilletter som ikke er refunderbare, sørger beskyttelsen for at du likevel ikke taper penger hvis du må kansellere en reise.

Reiseforsikring-kredittkort-flyreise
Kredittkort kan gi deg avbestillingsbeskyttelse på flyreiser.

Kredittkort og leiebil

Du kan også få dekket egenandelsforsikringen for leiebil med enkelte kredittkort. Dermed slipper du å betale for utleiernes kostbare alternativer, som kan beløpe seg til flere tusen kroner ved lengre leieforhold.
På nettstedet Bestekredittkortet finner du en oversikt over hva dekningen er med ulike
kredittkort.

Leiebil
Med leiebil på Cookøyene. Venstrekjøring og greier…

Krever at du betaler med kort

En viktig forutsetning for at et kredittkorts reiseforsikring skal beskytte deg, er at du betaler reisekostnadene med det. Du behøver likevel ikke å betale hele summen med kortet. Det holder at du betaler halvparten av kostnadene.

Det er dog ett viktig unntak fra denne regelen: Har ditt kredittkort egenandelsforsikring for leiebil som du ønsker å benytte deg av, må leieforholdet i sin helhet betales med kortet.

Husk å sjekke vilkårene

Forsikringer som er inkludert med kredittkort kan erstatte helårs-reiseforsikringer, som kan koste flere tusen kroner. Men ikke stol blindt på at gratisalternativet gir reisen din en fullgod dekning. Sett av litt tid til å sammenligne gratisforsikringens vilkår med forsikringer du betaler for. Vilkårene er tilgjengelige på nett, både på kredittkortutstedernes og forsikringsselskapenes nettsider.

Gjør du dette i god tid før reisen starter, unngår du at valg av reiseforsikring blir en stressfaktor. Du har også god tid til å kontakte korttilbyderne og forsikringsselskapene med konkrete spørsmål du kanskje har.
Det viktigste er uansett at du skaffer deg en eller annen form for dekning. Å reise uten
forsikring er risikofylt. Reiser du derimot med en god forsikring i bakhånd, så kan du føle deg trygg. Den kan spare deg for både store utgifter og bekymbringer hvis noe uventet skulle skje mens du er på reise.