Det er mye du kan droppe å pakke hvis du vil reise smart og lett.

Pengebelte

pakketips_rompetaske

 

Når så du sist noen under seksti med et pengebelte rundt livet? Jeg har mye større tro på å oppbevare verdisaker der de hører hjemme: enten tett på kroppen (på kriminelt utsatte steder fungerer kredittkort i sokken veldig bra), eller i en vanlig veske, slik du ville ha brukt hjemme. Da ser du langt mindre idiotisk turist ut, og har du i tillegg vett til å ikke bære på masse kontanter, så er du trygg – også uten pengebelte.

 

Klær du ikke har brukt på en stund

På mitt forrige cruise, pakket jeg kofferten full av det jeg trodde var perfekte sommerklær for et Middelhavscruise. Problemet var bare at det var nesten et halvt år siden jeg hadde brukt disse klærne, og noen må ha krympet i vask, evt. blitt mindre i skapet. Kremt. Det er veldig lite gøy å komme frem til reisemålet, bare for å finne ut av halve koffertens innhold er ubrukelig. Moralen er: Prøv alt hjemme før avreise!

 

Smykker med sentimental verdi

Uret etter faren din, ringen etter mormoren din, perlekjedet tante Turid ga deg. De fleste av oss eier et eller annet smykke som har større affeksjonsverdi enn faktisk verdi, og da er det ekstra synd å miste eller bli frastjålet dette på reise. Pakk heller med deg andre smykker.

 

Mat hjemmefra

pakketips_kaviar
Du klarer deg kanskje uten, i ferien?

Brunost, kaviar på tube, favoritt-teposen. Det er mange som kvier seg for å reise uten å ha med et lite arsenal av maten de spiser hjemme. Jeg er selv vokst opp med foreldre som insisterte på å ta med seg et glass Nescafé på ferie, ettersom de aldri visste hvordan kaffen ville være der de kom. Det betyr at de gikk glipp av mange herlige cafe au lait’er, cafe con leche og cappuccinoer. Nå vet de bedre, og gleder seg faktisk til en lokal kopp kaffe når de kommer frem. Å reise er også å smake på andre lands matvaner, og alle har vi godt av å bevege oss ut av den kulinariske komfortsonen innemellom.

10 greske retter som gir oss vann i munnen

Håndkle

Strandhandkle_Pha_Lai_04
Så liten plass tar sarongen i bagen!

Alle hotell tilbyr håndkler, og er det et strandhotell eller hotell med basseng, får du også et badehåndkle. Så ikke fyll halve kofferten med noe du ikke kommer til å trenge. Skal du på en lengre reise, som f.eks en interrail der du ikke får håndkle, anbefaler vi heller å pakke med deg en klut (som faktisk kan brukes til å tørke hele kroppen), og en sarong (som fungerer perfekt som strandhåndkle).

 

Full reiseutrustning

pakketips_reiseklar
Jo eldre vi blir, jo mer besatt blir vi av å kjøpe riktig utstyr. Dette franske ekteparet har utstyret i orden, men hyler samtidig at de er turister.

Dette er noe av det morsomste vi ser på reise. Nemlig de som har gått til innkjøp av full reiseutrustning. Du vet, kamuflasjefargede zip-off bukser, safariskjorte, jakker med en million lommer og caps. Det får deg til å hyle «jeg er turist» lenge før du har åpnet munnen, og da blir du med ett et attraktivt mål for kriminelle. Det er mye bedre å pakke klær du faktisk bruker i det daglige hjemme, så er du både komfortabel og diskret.