En hotellbåt er en drøm som går i oppfyllelse for meg. Jeg elsker følelsen av å duppe på vannet. I Bath sjekket vi inn på den 65 fot lange widebeam-båten Top Dollar.  Romslig og vakker, med smidige designløsninger og et digert kjøkken. For ikke å snakke om et velkomment armslag etter å ha fartet rundt på Kennet and Avon-kanalen på en smal kanalbåt.

>> Les også: Kanalbåtferie for nybegynnere

Komfortabel båtovernatting

På kanalbåten kunne vi ikke gå to i bredden, mens widebeam-båten opplevdes som en leilighet på vannet. Nå skal det sies at disse hotellbåtene som leies ut som B&B av Bath Narrowboats ligger fortøyd. Man kan ikke forflytte seg med dem, men det er like greit, for kanalene er altfor smale for slike doninger. Koselig er det likevel!

hotellbåt Bath England
Å overnatte på hotellbåt er herlig og uventet luksus.

Hotellbåt med drømmekjøkken!

Veggene var holdt lyse, og et langt spisebord markerte skillet mellom kjøkken og stue. Og kjøkkenet? Vel, jeg tuller ikke når jeg sier at det hadde mer benkeplass enn kjøkkenet mitt hjemme. Her var det gassovn og stekeovn, vaskemaskin, kaffekanne og selvsagt en kettle. Tre minutter unna båten lå en Tesco beleilig til, så vi kjøpte inn snacks og vin, gårdsegg, PG tips, peanutsmør og Jaffa cakes. Ja, kort sagt alt det jeg forbinder med England fra studietiden.

Bath_narrowboat_stue
Lyst og lekkert med maritime detaljer og peis!

Stuen hadde TV, radiatorer og til og med en vedfyrt ovn. Det fikk ikke vi bruk for, men perfekt for kjølige høstdager! Brettspill hadde de også, og vi ble bitt av Cluedo-basillen.

Et skjønt lite bad med badekar fikk meg til å tenke at livet ombord en båt slett ikke er verst.

Båt Bath England
Lekre detaljer gjør hotellbåten til en koselig base.
Bath narrowboats
Bad med badekar ombord på en båt? Javisst!

Også måtte barna bestemme hvem som skulle sove oppe og nede på barnerommet. Det var myke dyner, fluffy puter og ingenting som minnet om de små rommene jeg er vant med på båt.

Bath Narrowboats hotellbåt
Barnerommet var lite, men praktisk innredet.

Kronen på verket

hotellbåt-Bath_narrowboat_soverom
The Master Bedroom

Kronen på verket var the master bedroom – med eget en-suite bad med dusj og to deilige morgenkåper i tykk frotté. Utenfor soverommet var det en liten platting der jeg kunne sitte og se på kanalbåtene som skled sakte forbi mens jeg inntok morgenkaffen. Ship o’hoi, tenkte jeg, dette er ferien sin!

Bath England overnatting hotellbåt
For meg var det luksus å våkne på vannet og ta morgenkaffen i baugen. (Er det ikke det det heter foran?)

FRISTER DET MED BÅTFERIE? Har du lest om seilbåtferien min i Kroatia?

Bath hotellbåt
God plass til hele familien, også rundt spisebordet.
Bath England kanalbåt
Vi bodde ti minutters gange fra Baths historiske sentrum. En kort – og veldig vakker rusletur.

FAKTA:

Har du lyst på en annerledes overnatting på vannet, så anbefaler jeg en sjarmerende wide beam boat fra Bath Narrowboats. Pris fra £ 150 per natt.

PS: Båten vi leide, Top Dollar, er ikke lenger tilgjengelig, men de har mange andre fine hotellbåter.

Bath narrowboats hotellbåt
MI CASA: Fort gjort å føle seg hjemme på hotellbåtene fra Bath Narrowboats!