Jeg har alltid hatt lyst til å overnatte på båt, og i Bath skulle denne drømmen gå i oppfyllelse. Jeg elsker følelsen av å duppe på vannet, og friheten med å bo i en bevegelig båt appellerer til hver eneste celle i mitt rastløse vesen. I Bath sjekket vi inn på den 65 fot lange widebeam-båten Top Dollar. Hun var romslig og vakker, og et velkomment armslag etter å ha fartet rundt på Kennet and Avon-kanalen på en smal kanalbåt i tre døgn.

Bath båt overnatting
Her klarte vi å slappe av – hele familien – og det er jo ikke dårlig!

Komfortabel båtovernatting

På kanalbåten kunne vi ikke gå to i bredden, mens widebeam-båten opplevdes som en leilighet på vannet. Nå skal det sies at Top Dollar og de andre widebeam-båtene som leies ut som B&B ligger fortøyd. Man kan ikke forflytte seg med dem, men det er like greit for kanalene er altfor smale for slike doninger. Koselig er det allikevel!

Bath England
Å overnatte på båt er herlig og uventet luksus.

Drømmekjøkken!

Veggene var holdt lyse, og et langt spisebord markerte skillet mellom kjøkken og stue. Og kjøkkenet? Vel, jeg tuller ikke når jeg sier at det hadde mer benkeplass enn kjøkkenet mitt hjemme. Her var det gassovn og stekeovn, vaskemaskin, kaffekanne og selvsagt en kettle. Tre minutter unna båten lå en Tesco beleilig til, så vi kjøpte inn snacks og vin, gårdsegg, PG tips, peanutsmør og Jaffa cakes. Ja, kort sagt alt det jeg forbinder med England fra studietiden.

Bath_narrowboat_stue

Stuen hadde TV, radiatorer og til og med en vedfyrt ovn. Det fikk ikke vi bruk for, men perfekt for kjølige høstdager! Brettspill hadde de også, og vi ble bitt av Cluedo-basillen.

Et skjønt lite bad med badekar fikk meg til å tenke at livet ombord en båt slett ikke er verst.

Båt Bath England
Lekre detaljer gjorde wide beam-båten Top Dollar til en koselig base.
Bath narrowboats
Bad med badekar ombord på en båt? Javisst!

Også måtte barna bestemme hvem som skulle sove oppe og nede på barnerommet. Det var myke dyner, fluffy puter og ingenting som minnet om de små rommene jeg er vant med på båt.

Bath Narrowboats
Barnerommet var lite, men praktisk innredet.

Kronen på verket

Bath_narrowboat_soverom
The Master Bedroom

Kronen på verket var the master bedroom – med eget en-suite bad og dusj og to deilige morgenkåper i tykk frotté. Utenfor soverommet var det en liten platting der jeg kunne sitte og se på kanalbåtene som skled sakte forbi mens jeg inntok morgenkaffen. Ship o’hoi, tenkte jeg, dette er ferien sin!

Bath England overnatting
For meg var det luksus å våkne på vannet og ta morgenkaffen i baugen. (Er det ikke det det heter foran?)

FRISTER DET MED BÅTFERIE? Har du lest om seilbåtferien min i Kroatia?

Bath husbåt
Jeg falt pladask for det vakre interiøret på båten Top Dollar.
Bath England kanalbåt
Vi bodde ti minutters gange fra Baths historiske sentrum. En liten – og veldig vakker rusletur.

FAKTA:

Har du lyst på en annerledes overnatting på vannet, så anbefaler jeg en sjarmerende wide beam boat fra Bath Narrowboats. Pris fra £ 105 per natt for to personer.

Bath narrowboats
MI CASA: Fort gjort å føle seg hjemme på båten «Top Dollar!