Hei kjære lesere!

Gårsdagen ble heftigere enn jeg noensinne hadde forestilt meg, og jeg vil gjerne takke dere for støtten dere viste både på Facebook, i kommentarfeltet og på mail. Det er fint å vite at jeg ikke er den eneste som klikker når innlysende overtramp begås. Men at det skulle bli landsomfattende reaksjoner i pressen kom allikevel som et sjokk på meg.

Her er noe av det som ble skrevet:

Dagbladet: Elle refses etter Camilla Pihls sponsa Venezia-tur

Journalisten: Elle sier at Venezia-reportasje ikke bryter med etikken

VG: Camilla Pihl og VG får krass kritikk etter sponsa reisereportasje 

Gårsdagen ble rett og slett slukt av telefoner og mail angående innlegget mitt om Elles dekning av Camilla Pihls reise til Venezia. Generalsekretær i Norsk Presseforbund, Kjersti Løken Stavrum, har også uttalt seg om saken: – Poenget er at Louis Vuitton har kjøpt reise med håp om å eksponere vesker, det har de klart. Dersom de (ELLE) mener venstremargen er en god plassering av viktig informasjon, burde trykke mer tekst på den måten, sier Løken Stavrum til Journalisten.

Venezia_ekte_reisereportasje_02
Her er reportasjen som satte sinnene i kok i går. Hentet fra Elle.

Catfight

Jeg ble invitert til både TV2 og VGTV for å snakke om problematikken rundt kunnskapsløs reisejournalistikk og skjult sponsing i media. Vennene mine mente mye: Noen sa ‘selvfølgelig skal du delta!’ og andre sa ‘Nei, det er bedre å holde seg til sak’. Magefølelsen min sier at jeg har fått ut det jeg hadde på hjertet i denne saken, så derfor lar jeg det ligge. Jeg forsto ganske raskt at flere medier ønsket at dette skulle utvikle seg til en skikkelig catfight, noe som er helt uaktuelt. Derfor vil jeg understreke at jeg med blogginnlegget ikke ønsket å gå på Camilla Pihl personlig. Hun har utført en jobb, og det er redaktøransvaret i Elle som svikter.

Vi lover å ikke dytte på dere vesker

Så med denne saken bak meg, går jeg løs på nye horisonter, og som vanlig er det ingenting som gjør meg lykkeligere enn å planlegge reiser! I dag har jeg blant annet lagt planer for et yogacruise. Gjett om det er en vinterfrossen kropp som gleder seg!

Også må jeg si til våre nye følgere som kanskje ikke kjenner Bortebest så godt enda, at Inga og jeg dessverre ikke er så gode på Dagens Outfit og sminketips. Vi eier ingen Louis Vuitton-vesker som vi skal trykke på dere heller. Men sammen med gjestebloggerne våre skal vi gjøre det vi kan aller best: Spe på med reiselyst, uansett om du vil danse på Ibiza eller slå deg på brystkassa med gorillaene i Uganda.