Det franske turistkontoret i Norge, About France, opplyser i en pressemelding om ekstraordinære sikkerhetstiltak i Paris. De franske grensene er fortsatt åpne, men du må regne med at det tar lengre tid å komme gjennom flyplassene.

Leve Paris!

Grenser og adkomst

* Grensene er åpne. Alle reiser til Paris er mulige.
* Utstedte Schengen visa er fortsatt gyldige ( gjelder de som må ha for visa for å komme til Frankrike).  Grensekontrollen gjelder for reisende fra Schengen-området. Grensekontrollen er ikke systematisk men enhver reisende kan bli kontrollert, uansett hvor han/hun kommer fra.
* Alle flyplasser, jernbanestasjoner og det offentlige transportnettet i Paris fungerer normalt. Vær oppmerksom på at det kan forventes lengre ventetider på flyplassene enn normalt.

TERROR: Tunisias varme hjerte

Åpning/stengetider

Siden onsdag 18. november har alle museer og severdigheter vært åpne, med meget få unntak. Rundturer på stadion Stade de France ble gjenopptatt 20. november. Forretninger og stormagasiner har åpent som før. Hager, parker og lekeplasser er åpne. Følg eventuelt Paris’ turistkontors hjemmesider : www.parisinfo.com

Lytt til Eriks magiske, parisiske spilleliste

Unntakstilstand

Etableringen av unntakstilstanden har ikke hatt direkte innflytelse på franske og utenlandske besøkende i Paris. Det er en foranstaltning som skal lette og fremskynde arbeidet for de franske sikkerhetsstyrker. Unntagelsestilstanden gjelder fram  til utgangen av februar. Alle arrangementer på offentlige steder var forbudt frem til søndag midnatt 22. november. Private arrangementer er tillatt. Det er arrangørens ansvar å tilpasse sikkerhetsforanstaltningene. Sikkerhet 3 000 ekstra militært personell er blitt utstasjonert i Ile-de-France. Sikkerheten er blitt styrket i 7 turistsoner i Paris ( Montmartre, Champs Elysées, Champ de Mars/Trocadéro, Musée du Louvre, Notre Dame, Chatelet, Opéra).

Antall politifolk i tjeneste er tredoblet.

Det offentlige transportnettet har også økt sikkerhet: Antallet politipatruljer i metroen der doblet på linje RER A mot Disneyland Paris og linje RER C mot Versailles.

Det er satt ut 1 200 videokamerer på offentlig vei og 15 000 i offentlig transport.