Ekstraordinære sikkerhetstiltak i Paris

Paris_unntak_03
Det er unntakstilstand i Paris. Men byen er like vakker. Foto: Vibeke Montero
Det er satt inn ekstraordinære sikkerhetstiltak i Paris. I tillegg er det unntakstilstand fram til utgangen av februar. Her er hva du bør være obs på om du skal til Paris.

Det franske turistkontoret i Norge, About France, opplyser i en pressemelding om ekstraordinære sikkerhetstiltak i Paris. De franske grensene er fortsatt åpne, men du må regne med at det tar lengre tid å komme gjennom flyplassene.

Leve Paris!

Grenser og adkomst

* Grensene er åpne. Alle reiser til Paris er mulige.
* Utstedte Schengen visa er fortsatt gyldige ( gjelder de som må ha for visa for å komme til Frankrike).  Grensekontrollen gjelder for reisende fra Schengen-området. Grensekontrollen er ikke systematisk men enhver reisende kan bli kontrollert, uansett hvor han/hun kommer fra.
* Alle flyplasser, jernbanestasjoner og det offentlige transportnettet i Paris fungerer normalt. Vær oppmerksom på at det kan forventes lengre ventetider på flyplassene enn normalt.

TERROR: Tunisias varme hjerte

Åpning/stengetider

Siden onsdag 18. november har alle museer og severdigheter vært åpne, med meget få unntak. Rundturer på stadion Stade de France ble gjenopptatt 20. november. Forretninger og stormagasiner har åpent som før. Hager, parker og lekeplasser er åpne. Følg eventuelt Paris’ turistkontors hjemmesider : www.parisinfo.com

Lytt til Eriks magiske, parisiske spilleliste

Unntakstilstand

Etableringen av unntakstilstanden har ikke hatt direkte innflytelse på franske og utenlandske besøkende i Paris. Det er en foranstaltning som skal lette og fremskynde arbeidet for de franske sikkerhetsstyrker. Unntagelsestilstanden gjelder fram  til utgangen av februar. Alle arrangementer på offentlige steder var forbudt frem til søndag midnatt 22. november. Private arrangementer er tillatt. Det er arrangørens ansvar å tilpasse sikkerhetsforanstaltningene. Sikkerhet 3 000 ekstra militært personell er blitt utstasjonert i Ile-de-France. Sikkerheten er blitt styrket i 7 turistsoner i Paris ( Montmartre, Champs Elysées, Champ de Mars/Trocadéro, Musée du Louvre, Notre Dame, Chatelet, Opéra).

Antall politifolk i tjeneste er tredoblet.

Det offentlige transportnettet har også økt sikkerhet: Antallet politipatruljer i metroen der doblet på linje RER A mot Disneyland Paris og linje RER C mot Versailles.

Det er satt ut 1 200 videokamerer på offentlig vei og 15 000 i offentlig transport.

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Tags from the story
, ,
Mer fra Inga Ragnhild Holst

Dra på piknik

Noen glade venner. Masse skinke og oliven. Og rause mengder vin. Voilà,...
Les Mer