Paris, je t’aime

Montand–Edith
Yves Montand og Edith Piaf
Erik reiser med alle sanser. Men kanskje aller mest med ørene. Særlig når han sitter i sofakroken hjemme.

To av mine store lidenskaper er musikk og reiser.

Gjerne i kombinasjon, som i forrige uke da jeg stakk til Stockholm for å oppleve Nick Cave fra første rad.
Men noen ganger er det ikke bare å hive seg på første fly, og da tyr jeg til Spotify. For visst går det an å reise selvom man sitter i sin egen stue og ser på regnet som sildrer nedover vinduet.
I dag stikker jeg til Paris med blant andre Vanessa Paradis, Edith Piaf og Jane Birkin på øret. De Lillos får også være med. Bli med hvis du vil!

 

Gå heller ikke glipp av musikken som frakter deg til California og Lanzarote.

Erik Valebrokk

Oppdragsgivere: Jeg driver bloggen Mitt liv som Erik (erikvalebrokk.no) i tillegg til mine bidrag for Bortebest, og er fast reisereporter for Se og Hør og seher.no, og har regelmessig levering av reisereportasjer til KK og Allers. Bakgrunn som musikk- og kulturjournalist fra blant annet Dagbladet, Dagens Næringsliv, Dagsavisen og BEAT.

Favorittsted: Jeg liker meg aller best i en storby, og de tre favorittene er London, Paris og Barcelona avhengig av humør og behov. Dessuten mener jeg at den beste ferieopplevelsen som kan kjøpes for penger er safari i Kenya eller Tanzania i kombinasjon med badeferie på Lamu eller Zanzibar.

Beste reiseminne: To ukers rundtur på den franske rivieraen i 2000, der vi blant annet så Frankrike vinne fotball-EM på en råtten liten TV-skjerm på et torg i Aix-en-Provence. Stemningen etter seieren var upåklagelig, og min gode venn Mons var så eksaltert at han badet i den store fontenen La Rotonde i enden av paradegaten cours Mirabeau. Han luktet ikke godt etterpå.

Verste reiseminne: To ukers biltur gjennom Europa som 18-åring sammen med en dritsur dansk eks-venn.

[email protected]

Written By
Mer fra Erik Valebrokk

Sommartider, hey, hey

Denne uken var vi så heldige å få journalist Caroline Korsvoll på Bortebest.no-laget. Du...
Les Mer