Vi er heldige å samarbeide med gutta i Tversover.no. De kjenner New York bedre enn de fleste, og deler sine aller beste tips fra det store, saftige eplet. Nå har vi fått lov til å videreformidle tipsene deres, og gjett om vi fikk lyst på kalkun, folkefest og en dose New York etter å ha lest denne posten!

Tversover skriver også om quirky barer, som denne hemmeligheten bak en rød dør i Williamsburg

Opplev «ekte, amerikansk Thanksgiving» i New York City

Den fjerde torsdagen i november markeres den erkeamerikanske høytiden, Thanksgiving, over hele USA. I år skjer det den 26. november. Du kjenner sikkert feiringen fra populærkulturen, og mange i Norge har begynt å markere denne amerikanske varianten av «høsttakkefest». Kanskje særlig fordi det er en deilig anledning til å spise et festmåltid med kalkun og tilbehør.

Les Tversovers egne tips: Slik imponerer du (med kalkun) på Thanksgiving

Men er du i New York under Thanksgiving? Da er du heldig! Kanskje kjenner du noen som du skal feire med, hvis ikke skal du få noen gode tips til restauranter av oss lenger ned i denne saken. Du bør reservere bord på restaurant så fort som mulig.

Verdenskjent parade
Mange vil også kjenne igjen den berømte «Macy’s Thanksgiving Parade» fra film og tv, og her skal du få et unikt Tversover-tips: Ta turen til Upper  West Side tidlig på ettermiddagen dagen før (altså på onsdag) for å se på når de blåser opp de gigantiske ballongfigurene som brukes i torsdagens parade. Et morsomt skue for voksne og barn! Dette er i seg selv også en populær tradisjon blant newyorkere, og det blir mange folk her også.

Hva: Ballongfigurene til paraden kommer til live!
Når: Fra kl. 13 onsdag 25. november. (Den offisielle informasjonen sier kl. 15, men det starter egentlig tidligere)
Hvor: Ved the American Museum of Natural History, mellom 77th Street og 81st Street og Central Park West og Columbus Avenue.
Nærmeste Subway-stasjon: 81 St (linje B og C)

Dagen etter, på selve Thanksgiving Day, er selve paraden. Den starter kl. 09 og varer til kl. 12. Paraden starter på 77th Street, og fortsetter på 6th Avenue etter 59th Street. Paraden slutter ved Herald Square som ligger ved 34th Street. Hvis du har sett ballongene komme til live dagen før, kan det være en idé å se paraden på TV som mange andre. For det blir mye folk langs paraderuta! Du kan dessuten se de store figurene mange kvartaler unna selve paraden.

Ønsker du likevel på prøve deg, anbefaler vi deg å stå på vestsiden av avenyen Central Park Avenues, i en av gatene som heter noe med 60 eller 70. Altså et stykke opp på Upper West Side. Ta subwayen til stasjonen som er nevnt over. Unngå gatene rundt Herald Square.

Hvor skal du spise?
Det er ingen hemmelighet at ved siden av tradisjoner, familie og venner, og takknemlighet for det man har i livet sitt, handler mye under Thanksgiving om mat! Og da tanker vi naturligvis på kalkun og alt det deilige tilbehøret.

Hvis du har tatt turen for å se på ballongene som blir blåst opp på onsdag, kan du ta turen innom dette stedet for et Thanksgiving-måltid dagen før dagen:

Hva: Artie’s delicatessen on 83rd Street
Hvor: 229 Broadway, ved 83rd Street
Nettside: www.arties83rd.net
Nærmeste Subway-stasjon: 86 Street (linje 1)

Også dagen etter, på selve torsdagen, er det et godt tips å oppsøke en diner eller deli for et tradisjonsrikt Thanksgiving-måltid. På disse stedene trenger du dessuten ikke noen reservasjon.

Ønsker du en restaurant-opplevelse må du skynde deg å reservere! Her er to egna restauranter som vi har skrevet om tidligere: 

Salg dagen etter
Ikke glem at den inneklemte fredagen etter Thanksgiving er årets største salgsdag i USA! Det gjelder også i nettbutikker, men ikke minst i butikker og kjøpesentre i New York. Det kan bli ville tilstander, men kan være verdt å få med seg.

NY_bok_01
Skal du til New York med barn, bør guideboken New York for Barn med i bagasjen.

Se alle Tversover.no sine shoppingtips for New York her

Happy Thanksgiving, enten du er i Norge eller USA!