Dyrs underholdningsverdi

Skal vi ri på elefanter? Svømme med delfiner? Komme hjem med en tigerselfie?

Det finnes mange attraksjoner rundt omkring i verden der dyr presses ut av sine naturlige adferdsmønstre. Tenk bare på spekkhuggere som spiller ball, papegøyer som sykler, aper som danser, delfiner du kan svømme med, tigre du kan ta selfies med og elefanter du kan ri på.

Orca_show
Det har vært mye fokus på spekkhuggernes oppførsel og trivsel i kjølevannet av dokumentaren Blackfish. Foto: Loro Parque, Tenerife.

Tigerselfiens tid er over

Dette har vi skrevet om det flere ganger tidligere på Bortebest. Se f.eks Elefantriding? Vi mener det er på høy tid at vi tar større ansvar når vi ferdes rundt i verden som opplevelseslystne turister, for det er tross alt våre feriebudsjetter som fører til at dyrs underholdningsverdi utnyttes. Hvis vi ikke betaler, vil ikke dette forekomme. Så enkelt er det faktisk.

Vårt ansvar

I dag har Tui – tidligere Star Tour – livesending om dyrevelferd på reisen på sin Facebookside. Det starter klokken 13.00, og det er den verdenskjente conservationist-fotografen Tom Svensson som skal svare på dine og mine spørsmål. Klikk deg inn her og følg med!

Du kan stille spørsmål selv, eller bare følge med på hva andre spør om og hvilke svar som blir gitt.

Tom Svensson har i en årrekke reist jorden rundt for å dokumentere blant annet utrydningstruede dyr, illegal dyrehandel og jakt. Han foreleser om bevaring av utrydningstruede dyr, og har skrevet flere bøker om emnet. Tom fikk utmerkelsen Årets Pandabok 2017 av H.M. Kong Carl XVI Gustaf for boken ”Ved veis ende”. Les mer om hans arbeid her www.tomsvensson.se

Reisearrangør med samvittighet

– Hensikten med livesendingen er å gi folk mulighet til å stille spørsmål direkte til Tom, samt kanskje lære litt mer om hvordan man selv kan bidra til positiv endring når man er på ferie, sier Nora Aspengren, kommunikasjonsansvarlig i TUI.