Drit i det: Afrodites klippe

Afrodites_klippe

Vi har bestemt oss for å starte en ny kategori her på Bortebest.no. Den skal hete ‘Drit i det,’ og skal handle om oppskrytte severdigheter rundt omkring i verden. Først ut er Afrodites klippe, eller Petra tou Romiou som den heter på Kypros, der den befinner seg.

Legenden sier at fruktbar -og lidenskapsgudinnen Afrodite skal ha steget opp av det frådende havet rundt denne lille klippen på sørvestsiden av øya, og i dag er det mange (turister) som svømmer rundt klippen for å sikre seg evig kjærlighet. Egentlig er det ingenting som skjer her, stranda den ligger på er ikke spesielt fin, og hadde jeg ikke hatt med meg en lokalkjent guide så hadde jeg mest sannsynlig kjørt rett forbi hele greia.

Her finner du klippen, hvis du mot formodning skulle få veldig lyst til å ta den i øyesyn:

Hvilke steder synes du man trygt kan droppe?

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Destinasjon: Midtlivskrise

Hva gjør kvinner i dyp midtlivskrise? De drar til Kamalaya, hvor du...
Les Mer