Drit i det: Afrodites Bad

Afrodites_Bad
Hmmm, her skjer det jo slettes ingenting, sier russiske Helen.
Bad? Nei, dette er en kulp, på godt norsk.

Det kan kanskje virke som om vi tar det i alfabetisk rekkefølge her i vår splitter nye kategori ‘Drit i det’. Vi har allerede skrevet om den oppskrytte Afrodites Klippe. Nå følger vi på med Afrodites Bad, på samme øy. Kypros er egentlig en veldig vakker øy, men vi skjønner ikke helt hva de har tenkt når de har ønsket å jazze opp Afroditelegenden.

Afrodites Bad høres unektelig ganske forførende ut, men er egentlig bare en bitteliten pytt, overgrodd av planter. Det finnes ingenting å gjøre her, bortsett fra å sitte på den konstruerte betongkanten og få seg en god latter når alle de andre turistene dukker opp og blir lange i fjeset.

I tillegg ligger ‘badet’ langt unna de store turiststedene på øya, så det er ekstra god grunn til å bli skuffet hvis man har ristet i en time i en varm buss for å komme hit.

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Museumsbyen Malaga

Fly til Malaga og bli der. Det holder lenge - særlig hvis...
Les Mer