Samtidig som England vinker ‘bye, bye’ til EU, så raser pundet i kurs.

Siden resultatene av Brexit begynte å ta form i morgentimene, så viser det seg at flertallet av det britiske folket ønsker seg ut av EU. Resultatet er at pundet har nådd sin laveste verdi siden 1985. Britiske økonomer sier at kurssvingningene de opplever i dag er mer ekstreme enn under finanskrisen i 2008. Finansmyndighetene gjør alt de kan for å stabilisere økonomien, men du skal ikke se bort i fra at Englandsferien kan bli ekstra billig i sommer.

Her er noen av våre beste Englandstips:

Elizabeth tar en Airbnb i London

London_airbnb
Ganske lekkert på airbnb i London.

Mannen min skulle på julebord med jobben, og de har sitt europeiske hovedkontor ved London Bridge. Et av disse strøkene som en gang var slitent, men restaurert til überkult, blant annet pga. The Shard (Europas høyeste hus, og luksushotell med ditto superhotte barer og restauranter), matmarkeder og samtidskunstmuseet Tate Modern.

Leiligheten til journaliststudenten Ariel og hennes australske samboer, var som en personifisering av området. Arkitektpriset i en gammel lagerbygning et steinkast fra The Shard, og i gåavstand til de beste restaurantene. Sementbad fylt med lekre Molton Brown produkter og tykke håndklær. Skyvedører og -vegger i mørkt treverk, god seng og et lager bøker og magasiner som kunne oppdatere oss som London-kjennere. Alt var en designerdrøm, og jeg ble servert gourmet-te ved ankomst, og fikk klappe mynden med åpenbar god stamtavle.

Mannen min, som har minst 150 reisedager i året, likte ikke å bo så nær fremmede. Selv syntes jeg det var helt OK, for de var svært hensynsfulle og lette å omgås.

Inga freser gjennom Cornwall på roadtrip

Counties
HUNDRE SMÅ LANDSBYER: I Cornwall kan dere kjøre fra landsby til landsby, den ene mer nusselig enn den andre. Dette er Polperro. Foto: VisitBritain

Å kjøre på landeveien i England er ikke for pyser. Trodde vi. Utover utfordringer som å finne ut av hvilken side man skal ligge på i rundkjøringer, oppstod det ikke mer enn et par trafikksituasjoner som var mer komiske enn korrekt utført. Ja, noen tutet.

– Det er fordi de synes du er søt, foreslo jeg.

Men det går faktisk ikke mer enn én dag, ja, bare timer med øvelse i venstrekjøring, før Nadia er dronning på veien. Og da blir det moro å frese langs de smale landeveiene i Cornwall, sydvest i England. På hver side av veien ligger det enger så grønne at du du får lyst til å bli en britisk melkeku. Hver annen meter står en hortensia med store klaser rosa og lilla blomster, ja, Cornwall ser ut som et hagemagasin. Men det flotteste synet er kanskje når trærne vokser sammen i toppen og lager grønne, duftende tunneler som man suser gjennom. Her har virkelig skaperen vært raus med de grønne fargestiftene.

Les mer om damene på roadtrip her.

 

Erik er lykkelig når han sitter på en benk i Soho Square

Kirsty MacColl_01
Erik på sin favorittbenk i London. Foto: Helle Øder Valebrokk

Hver gang jeg er i London må jeg ta turen innom Soho Square og vise Kirsty MacColl ære. Hæ? tenker du kanskje, men nå skal du høre: Kirsty MacColl (1959-2000) var den kanskje mest spennende kvinnelige låtskriveren og artisten Storbritannia har frembragt noen gang, og hennes meningsløse død forårsaket av en skroting som kjørte speedbåt i forbudt farvann der Kirsty befant seg, er blant popmusikkens store tragedier. Les mer om Eriks hyllest til Kirsty MacColl med en herlig spilleliste her.

 

Vibeke drar helst til kystbyen Brighton

Brighton_24h_01
Fra balkongen min speider jeg ut over fluktstolfolket.

The Grand Brighton Hotel får den ellers så glorete strandlinjen i Brighton til å se raffinert ut med sitt victorianske, stilrene utseende. Slik har det vært helt siden hotellet åpnet i 1864, men den lekre fasaden skjuler mye sjusk. Etter at toglinjen fra London sto ferdig, ble Brighton nemlig populær destinasjon for såkalte ‘dirty weekends’.

– Det var påfallende mange Mr. and Mrs. Smiths som sjekket inn, blunker Rachel Hutchinson, PR-ansvarlig på hotellet.

Les hele hotellanmeldelsen fra det unike badebyhotellet her.