Karibiske øyer har et rykte å ivareta. De skal ha krystallklare strender, svaie palmer og høy chill-faktor. På Guadeloupe får du fransk matkultur med på kjøpet.
“Nå er den her!” står det på skilt utenfor restauranter og barer i øyparadiset Guadeloupe. Det er den nyankomne “Beaujolais Nouveau” som ankommer øya den tredje torsdagen i november det reklameres for. Guadeloupe er nemlig et lite stykke Frankrike – med EU-medlemskap og det hele – i det karibiske øyriket.

Rødvin i karibisk varme er ikke en personlig favoritt, men i kulturarvens navn bestiller jeg allikevel et glass. Og det smaker slett ikke verst til aubergine -og sverdfisklasagnaen jeg serveres på restauranten La Touna. Til dessert er det profiteroler badet i dryppende sjokolade. Franskere blir det ikke!

For akkurat hvor fransk Guadeloupe er forstår man ikke før man setter seg til bords. En sandwich til lunsj er HELT utenkelig. Det er treretters med vin til, hver dag. Og det mangler ikke på restauranter. Det som ligner et enkelt skur i strandkanten viser seg å diske opp gourmetretter. For et kulinarisk paradis!









Gå ikke glipp av lokale spesialiteter som lambi (konkylier), accra (friterte fiskeboller), boncane (kylling røkt på sukkerrør), ouassous grillés (grillede kjempereker) og for de modigste; boudin (blodpølser).
Tre fantastiske restauranter
Poisson D’or
Familierestaurant som ligger et steinkast unna den vakre stranda Le Souffleur på Grande Terres vestside i landsbyen Port Louis. Restauranten har holdt det gående i over femti år, og det er kvinnene i familien Madel som er drivkraften. Dimitri står bak grytene, og tryller fram fantastisk mat fra havet.
Adresse: Boulevard Achille René Boisneuf.
Auberge Les Petits Saints
Søk eventyret og ta fergen til øygruppen Les Saintes som ligger en knapp time sør for Basse-Terre. Her driver franske Mireille Aulagnier et skjønt gjestehus med ti rom. Her er du i gåavstand til alt, og husets kokk, Zavier Simon, tryller frem måltider du vil huske. Lenge.
Pris fra 135 euro per natt.
La Touna
Så sofistikert som det kan få blitt på en karibisk øy like ved havet. Drevet av franske restauratører. Forseggjort og ferskt. Da vi var innom feiret de den nyankomne Beajoulais Nouveau fra fastlandet.
Adresse: Pigeon Bay, Bouillante på Basse-Terre.
Fristet?
Her er 10 grunner til at du bør vurdere Guadeloupe som ditt neste feriemål!
Sånn reiser du til Guadeloupe
Fly til Pointe-à-Pitre via Paris (Orly) med Air France. Reisen fra Oslo koster fra 500 euro tur/retur.
Tidsforskjell: – 5 timer
Valuta: Euro
Prisnivå: Prisene ligger litt under fransk nivå.
Når: Høysesong er fra desember til mai, når det er tørrere og kjøligere enn resten av året. Orkansesongen fra juli – oktober bør unngås.
Luftemperatur: Jevn temperatur hele året på rundt 30 grader på dagtid, og 20 grader om natten.
Vanntemperatur: Mellom 25 – 28 grader. Digg!

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]