Derfor bør du besøke Lanzarote

Rufina Santana
Rufina Santana på patioen i huset og galleriet hun driver på Lanzarote. Foto: Fran Fernández
HJEMME BEST: Det beste med Lanzarote er menneskenes varme, sier billedkunstneren Rufina Santana.

Billedkunstneren Rufina Santana har definitivt hatt en blå periode. I verkstedet hennes står det en serie enorme malerier som går i mange sjatteringer av blått. Kanskje er det havet som speiler seg i lerretene? Hun har et et fantastisk galleri og gjestehus i landsbyen San Bartolomé på Lanzarote. Det er hit du bør komme på din neste ferie, sier Rufina.

– Det beste med denne øya, som flyter i havet, er menneskenes varme. Du bør også komme og se huset, som jeg deler med venner fra hele verden og ikke minst mitt store galleri og verksted, sier Santana.

Huset Rufina Santana. Foto: Fran Fernández
Huset til Rufina Santana. Foto: Fran Fernández

Hun slår  ut det lange mørke håret og brer et stort sjal over skuldrene og poserer rutinert i den turkise og rosa patioen.  Hadde det ikke vært for at leksikonet slår fast at mexicanske Frida Kahlo døde i 1954, så hadde vi nok ikke sett forskjell. Utenfor det vesle kunstsenteret, har Rufina anlagt en vakker hage med trær og planter som hiver seg inn i konkurransen om å få mest oppmerksomhet.

Både Star Tour, Ving og Apollo har begge mange fine hoteller å velge mellom. Prisene starter på cirka 4 000 kroner for flybillett og en uke på hotell.

Adresse: Calle de los Reyes, San Bartolomé, Lanzarote

www.rufinasantana.com 

Vil du fortelle om hvorfor vi bør reise til ditt nettsted? Skriv til [email protected]

Inga Ragnhild Holst

Oppdragsgivere: Har skrevet for cirka 40 magasiner og aviser, blant annet VG, Hjemmet, NTB Tema, Dagbladet Magasinet, A-magasinet, Dagsavisen, Henne, Kamille, DinSide og mexicanske Gatopardo. Jeg har vært bidragsyter i kokeboken Folk og mat, og i 2014 har jeg bidratt på kokk Ørjan Johannessens kokebok, Min mat.

Favorittsted: New York. Jeg elsker energien. De mange entreprenørene inspirerer meg. Det beste er likevel at jeg kan danse salsa med cubanerne på et hjørne og spise thaisuppe på det neste.

Beste reiseminne: Å kjøre i Sør-Amerika. Trafikkbildet er tidvis loco. Det beste er når vi har fått bilder og intervjuer på harddisken og kan ta en øl, enten det er i landsby i Amazonas eller i en storby som Bogotá, og snakke om dagens opplevelser.

Verste reiseminne: Da min sønn som da var 12 år og jeg ble anholdt av politiet Cuba. Vi ble holdt på politistasjonen noen timer og politiet ville blant annet “fjerne filmen” i kameraet.

[email protected]

Mer fra Inga Ragnhild Holst

Ren nytelse på The Well

Da jeg hørte rykter om at Stein Erik Hagen hadde åpnet et...
Les Mer