Billedkunstneren Rufina Santana har definitivt hatt en blå periode. I verkstedet hennes står det en serie enorme malerier som går i mange sjatteringer av blått. Kanskje er det havet som speiler seg i lerretene? Hun har et et fantastisk galleri og gjestehus i landsbyen San Bartolomé på Lanzarote. Det er hit du bør komme på din neste ferie, sier Rufina.

– Det beste med denne øya, som flyter i havet, er menneskenes varme. Du bør også komme og se huset, som jeg deler med venner fra hele verden og ikke minst mitt store galleri og verksted, sier Santana.

Huset Rufina Santana. Foto: Fran Fernández
Huset til Rufina Santana. Foto: Fran Fernández

Hun slår  ut det lange mørke håret og brer et stort sjal over skuldrene og poserer rutinert i den turkise og rosa patioen.  Hadde det ikke vært for at leksikonet slår fast at mexicanske Frida Kahlo døde i 1954, så hadde vi nok ikke sett forskjell. Utenfor det vesle kunstsenteret, har Rufina anlagt en vakker hage med trær og planter som hiver seg inn i konkurransen om å få mest oppmerksomhet.

Både Star Tour, Ving og Apollo har begge mange fine hoteller å velge mellom. Prisene starter på cirka 4 000 kroner for flybillett og en uke på hotell.

Adresse: Calle de los Reyes, San Bartolomé, Lanzarote

www.rufinasantana.com 

Vil du fortelle om hvorfor vi bør reise til ditt nettsted? Skriv til [email protected]