Daytime partying på Ibiza i sommer?

Ibiza
På Ibiza er det stuerent å starte festen ved lunsjtider. Foto: Erik Valebrokk
Ibiza har perfeksjonert "daytime partying". Perfekt når du vil våkne opp som en frisk blomst dagen etter! Her er mine favorittstrandbarer.

Ibiza er ikke bare for ungdommer, slik mange tror. Som voksen finner man seg godt til rette, og det tar ikke lang tid før man forstår at mange av de som kom hit som ungdommer på åttitallet vender tilbake i voksen alder. Gjerne i vennegjenger. Og du trenger ikke være oppe til sola står opp for å ha det gøy. På Ibiza har de perfeksjonert begrepet “daytime partying”, hvilket vil si at festen starter når sola står i zenith.

Ibiza
Den deilige Platja d’en Bossa er Ibizas lengste strand, og her finner du strandklubben Ushuaia.

I praksis betyr det at du nipper til et par glass cava før lunsj, og før desserten kommer på bordet er du i partystemning. Det sørger enorme lydanlegg, lekre strandklubber og kule DJs for.

Jeg synes det er en perfekt kombinasjon av sol og strand, fest og moro, rytmer og nydelig mat. Og så må jeg innrømme at jeg synes det er deilig å legge meg like etter midnatt og våkne opp like frisk dagen etter!

Ibiza
El Chriringuito ligger på en særdeles vakker strand som heter Es Cavallet.

Tre av Ibizas beste

Jeg anbefaler eksklusive Blue Marlin i Jondalbukta,populære Ushuaia på Platja d’en Bossa og den litt roligere El Chiringuito på Es Cavallet-stranden. Det finnes mange andre strandklubber å velge blant, men disse har jeg vært på og de kan trygt anbefales.

Prisnivået på Ibiza er høyere enn fastlands-Spania, så forvent å betale 9 euro for et glass vin, 15 euro for en cocktail og mellom 18 – 35 euro for en hovedrett. Til gjengjeld får du mat med utmerkede råvarer og potente drinker.

Ibiza
Cala Gració er en av Ibizas mest idylliske bukter.

Og mens du er på Ibiza vil du sikkert bade i de glassklare, turkise buktene? Vi har valgt ut våre fem favorittbukter.

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Oppskrift på churros

Spanskere enn sprø churros til frokost blir det ikke. Dessuten funker det...
Les Mer

Legg igjen et svar