Ibiza er ikke bare for ungdommer, slik mange tror. Mange som kom hit som ungdommer på åtti- og nittitallet, vender tilbake i voksen alder. Når barna er store, danser foreldrene på bordet. Neida. Du trenger ikke ta den helt ut for å ha det gøy på Ibiza. Dette er øya for sofistikert festing, og da mener jeg «daytime partying». Konseptet er genialt. Du rekker en løpetur langs stranda om morgenen, en sunn frokost, og så stikker du til en av de deilige strandbarene når sola nærmer seg zenith.

Ibiza
Den deilige Platja d’en Bossa er Ibizas lengste strand, og her finner du strandklubben Ushuaia.

Sånn fester voksne på Ibiza

I praksis betyr det at du nipper til et par glass cava før lunsj, og før desserten kommer på bordet er du i partystemning. Det sørger enorme lydanlegg, lekre strandklubber og kule DJs for. Jeg synes det er en perfekt kombinasjon av sol og strand, fest og moro, rytmer og nydelig mat. Og så må jeg innrømme at jeg synes det er deilig å legge meg før midnatt og våkne opp duggfrisk dagen etter!

Ibiza
El Chriringuito ligger på en særdeles vakker strand som heter Es Cavallet.

3 favorittbarer på Ibiza

Jeg anbefaler eksklusive Blue Marlin i Jondalbukta,populære Ushuaia på Platja d’en Bossa og den litt roligere El Chiringuito på Es Cavallet-stranden. Det finnes mange andre strandklubber å velge blant, men disse har jeg vært på og de kan trygt anbefales.

Prisnivået på Ibiza er høyere enn fastlandet, så forvent å betale 9 euro for et glass vin, 15 euro for en cocktail og mellom 18 – 35 euro for en hovedrett. Til gjengjeld får du mat med utmerkede råvarer og potente drinker.

Ibiza
Cala Gració er en av Ibizas mest idylliske bukter.

Og mens du er på Ibiza vil du sikkert bade i de glassklare, turkise buktene? Vi har valgt ut våre fem favorittbukter.