Ibiza: våre diggeste bukter

Ibiza_bukt_07
Cala Conta - nesten som et basseng! Foto: Vibeke Montero
Ibizas vakre bukter verner du om som om de var kantarellsteder. Bortsett fra hvis du er reiseblogger så klart. Da røper du hemmelighetene, slik vi gjør her.

Strandlivet på Ibiza er preget av to tendenser:

Enten går du på den 2,7 km lange Platja d’en Bossa som ligger i umiddelbar nærhet til hoteller, barer og butikker. Eller så leter du deg frem til en hemmelig bukt, og verner om den som om den var et kantarellsted.

En bukt er nemlig et løfte om en intim strand som av naturlige årsaker ikke har plass til massene. Med andre ord, du føler deg litt VIP når du finner en plass i solen som du deler med likesinnede. Forvent krystallklart vann, en håndfull mennesker og små fiskehytter bygd inn i klippene. Vakkert, og mer enn god nok grunn til å dra til Ibiza selvom du ikke liker å feste hele natten.

Inga og Vibeke: Hit reiser vi for å danse!

Vi røper våre fem favorittbukter

#1 Cala Conta

Ibiza_bukt_01
Cala Conta. Foto: Vibeke Montero

En kort fergetur fra San Antonio, med et par gode strandbarer der du kan spise og drikke. Krystallklart vann, men ikke så øde som noen av de andre buktene på listen.

#2 Cala Gració

Ibiza_bukt_02
Cala Gració. Foto: Vibeke Montero

Like nord for San Antonio ligger denne skjønne bukta, der du kan sole deg, bade og spise lunsj på den herlige strandbaren La Gracioneta.

#3 Cala Benirrás

Ibiza_bukt_06
Cala Benirrás. Foto: Pedro Muñoz

Denne bukta på nordsiden av øya har blitt emblematisk på grunn av sine trommejammer på søndager når solen er på vei ned. Idyllisk, og veldig typisk for hippienes Ibiza.

#4 Cala Galera

Ibiza_bukt_03
Galerabukten i bakgrunnen. Foto: Vibeke Montero

Et mekka på vestsiden av øya for deg som vil sole deg uten klær. Folk ligger strødd på de hudfargede klippene, og blir det for varmt, hopper du bare uti det krystallklare havet.

#5 Cala d’Hort

Ibiza_bukt_04
Cala d’Hort. Foto: Visit Ibiza

En nokså romslig bukt med solsenger og restauranter på sørvestsiden av øya. Et godt alternativ til Platja d’en Bossa, for deg som ikke har behov for å være mutters alene i elementene.

 

More from Vibeke Montero

Når kjærlighetsferien ender i krangel

Kjærlighetsferien er en hard nøtt å knekke. Det vet alle som har...
Les mer