Nerja – sol, bare sol!

Nerja CostadelSol Spania 06 - Nerja - sol, bare sol!
Nerja har 300 soldager i året, og er Solkystens desidert koseligste kystlandsby.
Sponset innlegg

Når du kjenner at du er klar for skikkelig sommervær, kan du trygt bestille en tur til Nerja.  Jeg var der første gang for femten år siden, og reiste tilbake i forrige uke for å ta pulsen på den vakre kystbyen som Ving introduserer på charterkartet i 2018.

Nerja CostadelSol Spania 02 600x450 - Nerja - sol, bare sol!

En perle!

Nerja er den østligste byen langs Costa del Sol. Den ligger faktisk så langt øst at den ligger østenfor flyplassbyen Malaga, omtrent en halvtime i bil fra flyplassen (når jeg kjører fort). Å si at byen er en uoppdaget perle er feil, for særlig britene og irene har lagt sin elsk på den andalusiske kystbyen. Men fordi Nerja ligger litt utenom allfarvei, og nettopp fordi den er så typisk andalusisk, så nøler jeg ikke med å kalle den en perle allikevel.

Her kan du se en Nerja (og meg) i levende bilder:

Hvorfor Nerja?

Det finnes mange gode grunner til å velge Nerja som din neste solferiedestinasjon. Her er mine 6 beste argumenter:

  • Byen ligger omkranset av vakker natur, og er ikke så oppbygd som mange av de andre kystbyene langs Spanias kyst. Arkitekturen er typisk sørspansk, med skakke, hvitkalkede hus og brostensgater.
  • Klimaet er optimalt med ikke mindre enn 300 soldager i året!
  • Nerja ligger i en region som heter Axarquía, og her skjermer fjellkjeden Almijara og Tejeda mot kalde vinder nordfra. Samtidig får du en sval bris fra havet som kommer godt med når temperaturen ligger tett opp mot 30 grader i sommermånedene.
Nerja CostadelSol Spania 07 600x600 - Nerja - sol, bare sol!
Det er virkelig vakkert her!
  • Trivelig sentrum med et koselig nettverk av gågater der det myldrer av butikker, restauranter og folkeliv om kvelden.
Nerja CostadelSol Spania 08 600x526 - Nerja - sol, bare sol!
God stemning etter at solen går ned.
  • Resten av Solkysten er preget av lange sandstrender, mens Nerja har flere fine bukter som føles mer intime.
Nerja CostadelSol Spania 09 600x534 - Nerja - sol, bare sol!
Kruttsterke pil-pil-reker smaker alltid godt.
  • Er du glad i å spise godt i ferien, blir du ikke skuffet i Nerja. Velg mellom fantastisk mat fra havet, eller kjente tapasklassikere. Takket være den store andelen engelskmenn som ferierer her, har det også dukket opp fantastiske curry houses, og jeg spiste det beste måltidet under oppholdet på en upretensiøs nepalesisk restaurant som het “Namaste”.
Nerja CostadelSol Spania 05 - Nerja - sol, bare sol!
Gamlebyen er veldig koselig, og her har noen omgjort garasjen sin til smykkebutikk.

Sjarmerende strandliv

Som sagt finner du flere vakre bukter i og rundt Nerja. Jeg rakk ikke innom alle, men fikk sett både Burriana, Calahonda, Carabeillo, Carabeo og Torrecilla. Her må du nesten ta en liten runde og finne ut hvilken du selv liker best, men jeg synes at Torrecilla var veldig koselig. Her er det ikke så bratt ankomst som til de andre strendene, og det myldrer av koselige strandrestauranter i gåavstand. Burriana er større, og midt på sommeren er det nok litt mer armslag her.

Nerja CostadelSol Spania 01 600x427 - Nerja - sol, bare sol!
Torrecilla er en koselig bystrand med kort vei til lunsjrestauranter.

Uansett, Nerja stjal hjertet mitt! Det er utvilsomt den mest sjarmerende kystbyen langs hele Solkysten, og er en helt annen opplevelse enn Fuengirola og Torremolinos der høyhusene har tatt over. Stemningen er også langt mer avslappet enn i Marbella, der det handler om å se og bli sett. Nerja altså! Jeg kommer tilbake:)

Nerja CostadelSol Spania 04 600x517 - Nerja - sol, bare sol!
Trivelige bukter gjør at Nerja føles intim og eksklusiv.

Ving inviterte meg på denne turen til Nerja, ettersom de introduserer det som destinasjon i sommersesongen 2018. Her kan du se hvilke hoteller de tilbyr. Jeg bodde på det lekre voksenhotellet MB Boutique Hotel – med Jack Daniels-automat på takterrassen og god valuta for hotellpengene.

Les resultatet av hotelltesten her

Nerja CostadelSol Spania 03 600x566 - Nerja - sol, bare sol!
En liten smakebit av den deilige takterrassen på MB Boutique Hotel.

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, , ,
More from Vibeke Montero

Konkurranse

Vinn en goodie bag i ordets rette betydning! Her er det dansk konfekt...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *