Når du kjenner at du er klar for skikkelig sommervær, kan du trygt bestille en tur til Nerja.  Jeg var der første gang for femten år siden, og reiste tilbake i forrige uke for å ta pulsen på den koselige kystbyen som er Solkystens vakreste.

En perle!

Nerja er den østligste byen langs Costa del Sol. Den ligger faktisk så langt øst at den ligger østenfor flyplassbyen Malaga, omtrent en halvtime i bil fra flyplassen (når jeg kjører fort). Å si at byen er en uoppdaget perle er feil, for særlig britene og irene har lagt sin elsk på den andalusiske kystbyen. Men fordi Nerja ligger litt utenom allfarvei, og nettopp fordi den er så typisk andalusisk, så nøler jeg ikke med å kalle den en perle allikevel.

Her kan du se en Nerja (og meg) i levende bilder:

Hvorfor Nerja?

Det finnes mange gode grunner til å velge Nerja som din neste solferiedestinasjon. Her er mine 6 beste argumenter:

  • Byen ligger omkranset av vakker natur, og er ikke så oppbygd som mange av de andre kystbyene langs Spanias kyst. Arkitekturen er typisk sørspansk, med skakke, hvitkalkede hus og brostensgater.
  • Klimaet er optimalt med ikke mindre enn 300 soldager i året!
  • Nerja ligger i en region som heter Axarquía, og her skjermer fjellkjeden Almijara og Tejeda mot kalde vinder nordfra. Samtidig får du en sval bris fra havet som kommer godt med når temperaturen ligger tett opp mot 30 grader i sommermånedene.
Det er virkelig vakkert her!
  • Trivelig sentrum med et koselig nettverk av gågater der det myldrer av butikker, restauranter og folkeliv om kvelden.
God stemning etter at solen går ned.
  • Resten av Solkysten er preget av lange sandstrender, mens Nerja har flere fine bukter som føles mer intime.
Kruttsterke pil-pil-reker smaker alltid godt.
  • Er du glad i å spise godt i ferien, blir du ikke skuffet i Nerja. Velg mellom fantastisk mat fra havet, eller kjente tapasklassikere. Takket være den store andelen engelskmenn som ferierer her, har det også dukket opp fantastiske curry houses, og jeg spiste det beste måltidet under oppholdet på en upretensiøs nepalesisk restaurant som het «Namaste».
Gamlebyen er veldig koselig, og her har noen omgjort garasjen sin til smykkebutikk.

Sjarmerende strandliv

Som sagt finner du flere vakre bukter i og rundt Nerja. Jeg rakk ikke innom alle, men fikk sett både Burriana, Calahonda, Carabeillo, Carabeo og Torrecilla. Her må du nesten ta en liten runde og finne ut hvilken du selv liker best, men jeg synes at Torrecilla var veldig koselig. Her er det ikke så bratt ankomst som til de andre strendene, og det myldrer av koselige strandrestauranter i gåavstand. Burriana er større, og midt på sommeren er det nok litt mer armslag her.

Torrecilla er en koselig bystrand med kort vei til lunsjrestauranter.

Uansett, Nerja stjal hjertet mitt! Det er utvilsomt den mest sjarmerende kystbyen langs hele Solkysten, og er en helt annen opplevelse enn Fuengirola og Torremolinos der høyhusene har tatt over. Stemningen er også langt mer avslappet enn i Marbella, der det handler om å se og bli sett. Nerja altså! Jeg kommer tilbake:)

Trivelige bukter gjør at Nerja føles intim og eksklusiv.

Ving dekket hotelloppholdet mitt på denne turen til Nerja, ettersom de introduserer det som destinasjon i sommersesongen 2018. Jeg bodde på det lekre voksenhotellet MB Boutique Hotel – med Jack Daniels-automat på takterrassen og god valuta for hotellpengene.

Les resultatet av hotelltesten her

En liten smakebit av den deilige takterrassen på MB Boutique Hotel.