Oppskrift på churros

Churros_oppskrift
Er dette spanjolenes hemmelige våpen mot tømmermenn?
Spanskere enn sprø churros til frokost blir det ikke. Dessuten funker det som en kule mot bakrus. Her er vår favorittoppskrift!

Churros er spanjolenes sukkerkick numero uno. De sverger til churros etter at de har festet hele natten, og hyler innpå fett og sukker rett før de går til sengs i takt med at sola står opp. De er gærne, de spanjolene. Men du skal ikke se bort ifra at det er deres hemmelige våpen mot tømmermenn…

churros_01
Churroskioskene gjør god business i helgene.

Alternativt tøfler familiens bestefar ned til nærmeste churros-kiosk tidlig søndag morgen, og kjøper med seg churroshjul hjem til hele familien. Et hjul for én euro. Jeg digger det! Selv har jeg ingen tøflende bestefar, så jeg pleier å hive meg i bilen, kjøre over Guadiaro-elven til min nærmeste churros-kiosk, og ta med meg godsakene hjem. Har du ingen churros-kiosk i nærheten, kan du lage herlighetene på ditt eget kjøkken. Det er lettere enn du tror!

Churros_oppskrift_02
Spansk uttrykk: Mas caliente que los palos de un churrero betyr “heitere enn pinnene til en churrosbaker”.

Superenkelt

Det finnes mange dillete oppskrifter på churros, noen som ligner vannbakkels med egg, og noen som sverger til alskens krydderier. De er feil. Ekte churros er veldig enkelt, og inneholder kun fire ingredienser: kokende vann, hvetemel, salt og olivenolje. Ja, så enkelt!

Dette trenger du:

250 ml vann
225 gram hvetemel
en klype salt
3 dl olivenolje til å steke i (du kan ogå bruke en blanding av solsikkeolje og olivenolje)

 

Sånn gjør du

Kok opp vannet

Løs saltet opp i vannet

Bland hvetemel og vann godt sammen med en tresleiv. Det skal bli en tykk deig.

La blandingen avkjøles et kvarters tid

Fyll blandingen i en solid krempose med stor stjernetupp. Har du ikke stjernetupp, kan du droppe tupp og heller lage tykke pølselignende churros.

Varm opp oljen i en stor stekepanne

Når oljen er god og varm, lager du spiraler med røren som stekes på begge sider

De ferdigstekte churroshjulene skal være gyldne

Legg dem over på kjøkkenpapir for å absorbere overskuddsolje

Og nå det aller beste: serveres varme med sukker som du kan dyppe i!

Nam nam! Eller ñom ñom, som de sier i Spania:)

churros_02
CASA ARANDA: Malagas beste sted for churros har lagd godsakene i over 75 år!
Adresse: Calle Herrería del Rey 1 Foto: Vibeke Montero

 

Koder fra historien
, , ,
More from Vibeke Montero

Så vippene flagrer i New York

Flyr du over Atlanteren, er vippe-extensions rimeligere. Vi snakker halv pris. Men...
Les mer