For meg er ingenting bedre enn en storbyferie på høygir. Full gass nedover travle shoppinggater. Langsomme måltider, og opplevelser som sklir rett inn på kontoen for det gode liv. I de følgene dagene skal jeg dele mine beste storbytips med dere, og første by ut er evigelegante Paris.

Min favorittovernatting

Bonne Nuit Paris er et hjemmekoselig B&B for ikke så altfor mange penger med sentral beliggenhet midt i trendy Marais. Drevet av hyggelige Jean Luc og kona hans Denise.

Bonne Nuit er en liten landsbyidyll midt i Paris.
Bonne Nuit er en liten landsbyidyll midt i Paris.

Min favorittrestaurant

Chez Julien har gått fra å være bakeri til billig kantine til revampet designrestaurant. Hvite stearinlys mot lyseblå vinduskarmer gjør dette skjeve, rare huset til en visuell opplevelse. Maten tilberedes av Yann Morel, og eierne er de berømte brødrene Thierry og Gilbert Costes.

Chez Julien er en av mine restaurantfavoritter. Like mye på grunn av beliggenheten som atmosfæren og maten.
Chez Julien er en av mine restaurantfavoritter. Like mye på grunn av beliggenheten som atmosfæren og maten.

Min favorittbar

Moonshiner er en av flere nye ‘speakeasies’ som har dukket opp i Paris de siste årene. En speakeasy var opprinnelig en ulovlig klubb under forbudstiden i USA, og begrepet brukes i dag på barer som ikke alle nødvendigvis finner fram til. Og ganske riktig; for å komme til Moonshiner må du først inn på pizzarestauranten  Da Vito, og videre inn gjennom en stor, gammeldags kjøleskapdør til den nesten-hemmelige baren som har spesialisert seg på potente cocktails.

Moonshine er baren du nesten ikke finner.
Moonshine er baren du nesten ikke finner.

Min favorittbutikk Jeg elsker å jakte på vintageskatter i Paris. Gjerne i det 11. arrondissementet ved Bastillen. Sjekk for eksempel butikkene Adöm (35 & 56 Rue de la Roquette), La Petite Fripe (118 rue Oberkampf) og Omaya (29 rue Jean-Pierre Timbaud).

Min favoritting å gjøre

Spise croissant, traske i kvartal jeg ikke kjenner fra før, sjekke ut kunstnerne rundt Montmartre som tjener til livets opphold på turistportretter, lange lunsjer, rusle langs Seinen, stikke innom et museum, ta tiden til hjelp på øyene midt i Seinen som jeg har skrevet om her, miste tid -og stedsansen, slenge bena på en krakk i Luxembourghagen, og vandre sakte gjennom Rue des Rosiers under sabbaten. Jeg blir aldri, aldri lei av Paris!

Jordbærmojito i vårsola, hvorfor ikke?
Jordbærmojito i vårsola, hvorfor ikke?

For flere Paristips sjekk disse postene:

Paris for elskere

Paris for barn

Paris – jeg går på trynet i turistfella