DU kan knuse Magnus Carlsen

sjakk_magnus_carlsen_02
I kveld har Magnus Carlsen og jeg en date. At han er sju og et halvt, og jeg ikke har spilt sjakk på tretti år er antageligvis en perfekt match!

Lange timer på en flyplass, eller ventetid på toget. No problem! Jeg har falt pladask for sjakkappen Play Magnus, og MÅ bare tipse dere om den. Jeg har ikke vært så hooked på noe siden jeg oppdaget gambas pil-pil for tjue år siden!
Nå bruker jeg ikke bare appen når jeg må slå ihjel tiden på fly eller tog (du kan spille offline), men jeg gleder meg til å sette meg ned foran peisen hjemme med et glass rødvin og verdensmester Magnus.

 

sjakk_magnus_carlsen_03
Sånn sitter vi og spiller, Magnus og jeg:)

Vi er forlengst på fornavn, så klart. Han har allerede hørt meg trygle om å ikke ta dronninga mi, som jeg i et uforsiktig øyeblikk har plassert i hans tårn sin bane. Nørdete, ja visst. Men også utrolig gøy. Det er kanskje grunn til å være bekymret når jeg jubler uhemmet fordi jeg slår en femåring i sjakk. Ha, ha!

Play Magnus har mange ulike vanskelighetsnivåer, helt fra han var fem år gammel til der han er i dag. Spillet er programmert etter Magnus sine egne favorittåpninger og avslutninger fra faktiske slag han har spilt opp gjennom årene, så det er ingen overdrivelse å si at du spiller mot verdensmesteren.

Og ikke minst, det er en utrolig lekker app, holdt i svart/hvitt med moderne illustrasjoner og tegninger. Innimellom “snakker” Magnus til deg. Han kan si ting som: Da jeg var sju år gammel, ble jeg oppriktig interessert i sjakk da jeg så faren og søsteren min spille. Tør du å utfordre et søskenrivaliserende barn?

sjakk_magnus_carlsen_04

Også for nybegynnere

Har du aldri spilt sjakk før, kan du lære! Denne appen kommer med opplæring, og du kan høre Magnus forklare spillets regler.

I kveld har Magnus Carlsen og jeg en date. At han er sju og et halvt, og jeg ikke har spilt sjakk på tretti år er antageligvis en perfekt match!

Prøv selv da vel!

Appen er gratis.

For iPhone og iPad

For Android

 

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

More from Vibeke Montero

HOTELLTEST: Hotel Molina Lario er en sjarmbombe i Malaga

Hadde Malaga vært en grøt, hadde Molina Lario ligget midt i smørøyet....
Les mer