Hår på reise, altså… Det finnes sikkert større problemer her i verden, men noen ganger er det en utfordring med tørr kabinluft, klorvann, skarpt solskinn og sånn cirka tusen prosent luftfuktighet på reisemålet. Situasjonen blir ikke akkurat bedre av oppfinnsomme sovestillinger på lange flyreiser. Her ligger med andre ord mye til rette for bad hair days ganger ti.

Vi i Bortebest er så heldige å kjenne en superdyktig frisør som, om mulig, er enda mer lidenskapelig glad i yrket sitt enn oss. Hun heter Bia Camilla Tingbjør, og er senior Art Director hos Adam og Eva.

Her er hennes beste tips til hvordan man pleier håret på reise:

Flyfrisyre

Camilla_Tingbjoer
Bia Camilla Tingbjør jobber som Senior Art Director på Adam og Eva.

Flyreiser er en påkjenning for håret på grunn av tørr airconluft. Når man skal ut å fly, og spesielt på lange flyturer, er det smart å ha en kul flette. Fletter er i vinden som aldri før. Hvis man ikke klarer dette selv, kan man fint bestille time hos frisøren og få det fikset der. Da kan du regne med å få en lekker flette som varer lenge. Dessuten blir jo mange fletter enda finere etter de har blitt litt rufsete.

Tips: Ta med noen lus og spenner i vesken ( trenger ikke mange), så man kan fikse litt på fletten etter at man har sovet.

Tre ting hotellene bør slutte med

Flette på reise er lurt, men Siena er ikke helt overbevist.
Flette på reise er lurt, men datteren min er ikke helt overbevist.

Sommerhår

Det er veldig viktig å tilføre håret fukt om sommeren. Ellers også, men solen tørrer ut håret veldig. Det er jo da håret egentlig er best synes mange, men pleier man det litt under solen, så beholder man både glans og smidighet. Dessuten trenger man ikke bruke så mye tid og penger på å gjenoppbygge håret etter sommeren.

Mange er veldig glad i at solen lysner håret om sommeren. Det gir et løft, og man føler seg rett og slett mer ‘sommerlig’. Vil man forsinke prosessen kan man bruke solprodukter med spf, som beskytter både hodebunn og hår. Det finnes også «badehetter» på tube som er fin å bruke på stranden. Den er både vannavstøtende, beskyttende og fuktgivende. Her kan du kjøpe klassikeren fra Philip Kingsley.

Solhatt og parasoll er et alternativ, eller man kan rett og slett ha i conditioner eller kur (helst fra en solserie), som beskytter mot UVA og UVB stråler, og samtidig tilfører fukt.

Badehette på tube ble oppfunnet for de amerikanske synkronsvømmerne.
Badehette på tube ble oppfunnet for de amerikanske synkronsvømmerne.

Lyse lokker

Vil du derimot bli lysere i håret, så skal du ikke skylle ut saltvannet av håret når du har badet (gjelder ikke klorvann som kan gi deg grønt hår). Du kan også ha i noen dråper med sitron, og la håret soltørke. Da får man det fine sommerhåret jeg elsker.

Gjerne flett det litt på stranden når det er nesten tørt, og ta det ut når det er tørt. Da får du fantastiske bølger og fin saltvannseffekt som gjør håret «litt trått» og veldig lett å style. Bruk alltid en olje som tilfører fukt og er beregnet på din hårtype. De finnes i reisestørrelse hos frisøren, og er smarte å ha med seg på flyturen også for å forhindre uttørking.

Med dette ønsker jeg bare god tur og god ferie!

hilsen Camilla

Redken har mange gode solprodukter i sin Color Extend Sun-serie.
Redken har mange gode solprodukter i sin Color Extend Sun-serie.