Åh, jeg sølte!

Flekk
Vår svenske venninne får full flekkfjerningsnødhjelp på restaurant i landsbyen Bosa på Sardinia.
Jeg pakker sjelden mer enn et par, tre kjoler og hvis jeg er så klønete at jeg søler på en av dem er det full krise. Eller kanskje ikke?

Flekkfjerning for señoras, madames og signoras

Vi liker luksus. Vi liker god rødvin på gode restauranter og fine kjoler som tar seg godt ut på bilder. Utfordringen er når vi søler, og den lekre sommerkjolen blir seende ut som et Jackson Pollock-tablå. Ikke har vi proppet kofferten full av klær heller, så det er faktisk litt krise.

Reis i stil – mine beste tips

Men frykt ikke. I sør-Europa (særlig i Italia) kan man ikke kalle seg en restaurant uten å ha en skikkelig flekkfjerner i hyllene. Så hvis ulykken er ute, er det bare å få tak i kelneren, peke på flekken, og vips, så er de tilbake på et blunk med et medfølende blikk og vidundermiddel på boks. Hører dere, norske restauratører? We love it!

Glad i å kle deg i kjoler? Hvorfor ikke legge neste ferie til et ekte, provencalsk slott?

Eller hva med å få sydd kjole på mål neste gang du er på Mallorca?

Vibeke Montero

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]

Mer fra Vibeke Montero

Azamara Pursuit – cruise for viderekomne

Er du en av de som tror at cruise ikke passer for...
Les Mer