Åh, jeg sølte!

Flekk
Vår svenske venninne får full flekkfjerningsnødhjelp på restaurant i landsbyen Bosa på Sardinia.
Jeg pakker sjelden mer enn et par, tre kjoler og hvis jeg er så klønete at jeg søler på en av dem er det full krise. Eller kanskje ikke?

Flekkfjerning for señoras, madames og signoras

Vi liker luksus. Vi liker god rødvin på gode restauranter og fine kjoler som tar seg godt ut på bilder. Utfordringen er når vi søler, og den lekre sommerkjolen blir seende ut som et Jackson Pollock-tablå. Ikke har vi proppet kofferten full av klær heller, så det er faktisk litt krise.

Reis i stil – mine beste tips

Men frykt ikke. I sør-Europa (særlig i Italia) kan man ikke kalle seg en restaurant uten å ha en skikkelig flekkfjerner i hyllene. Så hvis ulykken er ute, er det bare å få tak i kelneren, peke på flekken, og vips, så er de tilbake på et blunk med et medfølende blikk og vidundermiddel på boks. Hører dere, norske restauratører? We love it!

Glad i å kle deg i kjoler? Hvorfor ikke legge neste ferie til et ekte, provencalsk slott?

Eller hva med å få sydd kjole på mål neste gang du er på Mallorca?

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

More from Vibeke Montero

Vi har kåret en vinner!

Hei kjære lesere, Tusen takk for alle bidragene deres til konkurransen! Vi...
Les mer