In å være ute

Ta noe kaldt i glasset på av New Yorks kuleste uteserveringer.

Trafikkaos, stekende asfalt og hesblesende shopping. New York kan slite ut selv den mest urbane av oss. Særlig i sommermånedene når det blir skrekkelig varmt. Men er man på ferie kan man gjerne unne seg hyppige pauser, og noen ganger holder det ikke med en ‘iced latte to go’.

  1. The Standard Hotel – Kremen av takterrasser

    NY_05
    Visste du at The Standard er kjent for sine rom med vindu fra gulv til tak? Foto: The Standard

The Standard er et av New Yorks mest eksklusive hotell, og på toppen av hotellet ligger Le Bain, en av byens heteste takterrasser. Her har du kunstgress under føttene, et lite basseng å dyppe deg i, og ikke minst, utsikt over hele det trendy Meatpacking-distriktet.

Hyrdestund med innsyn

På folkemunne kalles The Standard litt ufrivillig The Sex Hotel. Alle de 338 rommene har nemlig vindu fra gulv til tak, og om kvelden, når det er mørkt ute og lyst inne, har man fullstendig innsyn fra The High Line, som er en parklignende aveny som går rett under hotellet. Mange par gjør et poeng av å legge hyrdestunden opp mot vinduet, så her kan en kveldstur fort by på overraskelser.

Party på New Yorks tak.
Party på Le Bain i skyskraperperspektiv. Foto: The Standard

Tips: Legg søndagsbrunchen (11.00 – 16.00) til The Standard Grill. Brunch er new yorkernes favorittmåltid, og vi snakker bloody mary, burgere, cocktails og eggs benedict.

  1. Beekman Beergarden Beach Club – Nesten som på stranda

NY_01
Med sand mellom tærne på Beekman Beergarden Beach Club.

 

Sjøluft i håret, funkjazz på anlegget, utsikt til pittoreske Brooklyn Bridge og kremhvit sand under bena. Du tilgis for å føle deg på helgetur til Long Island fremfor femhundre meter fra Wall Street. Det er dessuten nesten utrolig å tenke på at for et par år siden la orkanen Sandy dette området i ruiner. I dag har Pier 17 gjenoppstått som et lite kjøpesenter med tilhørende restaurantområde i 2. etasje.

Utsikten til Brooklyn Bridge plasserer deg i hjertet av Manhattan.
Utsikten til Brooklyn Bridge plasserer deg i hjertet av Manhattan.

Men det er på bakkenivå det skjer. Her fester du fort bort en ettermiddag med New Yorks hipstere. Drinkene er potente, det finnes pulled pork på menyen, og er du ekstra heldig får du med deg en live konsert. Men glem for all del ikke å heve blikket! På motsatt side av East River, troner elegante Brooklyn Heights  i horisonten.

Tips: Kombiner 9/11 Memorial Site med en tur til Pier 17, som ligger ti minutter unna.

  1. The Frying Pan – Den unike

Tidligere var denne båten et fyrtårn. I dag er The Frying Pan en av New Yorks kuleste barer.
Tidligere var denne båten et fyrtårn. I dag er The Frying Pan en av New Yorks kuleste barer. Foto: The Frying Pan

Det blir ikke mer romantisk enn å sitte på dekket til den 85 år gamle båten The Frying Pan i skumringen. Den ligger ankret ved Pier 66 i det populære Chelsea-distriktet. Båten ble tidligere brukt av kystvakten som et flytende fyrtårn, men er i dag en komplett bar.

Her har man ikke gjort store innsatsen for å forandre på interiøret fra den gang, og resultatet er et litt grungy utseende der man virkelig føler at man er ombord i en arbeidsbåt. Det blir fullt her i helgene, så vær tidlig ute, for det er bare plass til 299 gjester. Husk å nyte utsikten over The Hudson River og New Jersey på andre siden av elva.

Det blir fort fullt på dekk, så kom tidlig.
Det blir fort fullt på dekk, så kom tidlig.

Tips: Ta først turen til Chelsea Market, der du spiser en fantastisk lunsj i en av de mange utsalgene. Markedet holder til i den gamle fabrikken til The National Biscuit Company (Oreos fødested), og lokalene har bevart den herlige, industrialiserte stilen.