Det finnes alltid en dame i innsjekkingskøen som ser helt uanstrengt lekker ut. Jeg prøver alt jeg kan å bli som henne, og har lært meg følgende ti tips for stil og komfort på reisen.

#1. FRISK START

Aldri, aldri stol på at du kommer til å ha god tid. Joda, det er fint å tenke at du skal rekke å spise frokost i ro og mak på flyplassen. Men hva hvis køen i sikkerhetskontrollen er herfra og til månen, og du ikke rekker det? Da er det bra å ha en snack i bagen, eller enda bedre, litt mat i magen. Under dette punktet kommer også å alltid stille nydusjet og med renvasket hår, for plutselig blir det forsinkelser, og da er det ikke noe kult å ha droppet hårvasken ettersom det kan bli et døgn til neste gang du ser rennende vann.

Hjemmefrokost er kanskje best?
Hjemmefrokost er kanskje best?

#2. STORE SOLBRILLER

Du trenger ikke være Hollywood-stjerne for å gjemme deg bak solbriller. Det hever den sofistikerte looken, og er en gudegave hvis du blir sittende ved siden av noen på flyet som du ikke ønsker øyekontakt med.

Solbriller er et viktig når du egentlig er trøtt, men vil se våken ut.
Solbriller er et viktig når du egentlig er trøtt, men vil se våken ut.

#3. SORTE KLÆR

Si hva du vil om at fargerike klær hever humøret, men prøv å søle syltetøy på en gul topp. Eller sjekk hva som skjer hvis naboen på flyet åpner et av de små melkebegerene mot deg, og spruter melk over det rosa skjørtet ditt. Du har sannsynligvis ikke lyst til å sprade rundt som et vandrende Jackson Pollock-maleri? Nei, takke meg til svarte klær når jeg er på reise. Det ser uanstrengt elegant ut, og skjuler både flekker, svetteringer, oppblåst reisemage og skrukker bedre enn alt annet.

#4. LAVE SKO

Høye hæler ser bare teit ut når du er på reise med bagasje (med mindre du har med noen som kan bære selvsagt). Og min erfaring er at det aller beste er joggesko. Jeg har sprintet kilometervis på flyplasser (særlig Charles de Gaulle) opp gjennom årene, og fordelen med joggesko er at du kan løsne på lissene i takt med at føttene hovner opp under reisen.

#5. ARMBÅNDSUR

Det ser unektelig mye smartere ut å kaste et blikk ned på håndleddet enn å romstere rundt i en veske etter mobilen for å finne ut hva klokka er. Jeg stiller som regel klokka over på ny tidssone så snart jeg er ombord i flyet, for ankomsttid er alltid oppgitt i lokaltid. Da blir det enklere å følge med.

#6. HÅNDBAGASJE

Pakk alt du trenger i.l.a de neste 24 timene i håndbagasjen. Husk – det hender at kofferter ikke kommer frem! Da er det digg å ha tannbørste, tannkrem, sminke, sminkefjerner, deodorant, truse, t-skjorte, sokker, hårbørste, ansiktskrem, neglfil, øyedråper, minnekort, reisedokumenter og ladere innen rekkevidde.

Noen av mine must haves i håndbagasjen:
Noen av mine must haves i håndbagasjen: notatblokk, ansiktsspray, øyedråper, neglfil (sponset av Handysize), reisetannbørste og tannkrem.

#7. DROPP MINISKJØRTET

Sørg for å kle deg i klær som går nedenfor kneet. Altså ingen miniskjørt eller shorts. Hvorfor? Fordi det er skikkelig ubehagelig å sitte klistret fast i skinnsetene de ofte har ombord i fly. Skikkelig ubehagelig!

#8. VANN

Ta alltid med deg en flaske vann ombord i flyet. Noen ganger blir man sittende fast før take off på grunn av tekniske feil eller avisingskø. Det skal mye til for at de kabinansatte serverer noe å drikke før take off til tross for at man sitter og venter i en times tid. Da er det bra å ha medbragt.

#9. TRANSIT

Hvis du skal bytte fly i løpet av reisen, så sørg for å gjøre tiden i transit mest mulig behagelig. De aller fleste store europeiske flyplassene har en ekspress-spaavdeling der du kan få ryggmassasje, fotmassasje, manikyr, ansiktsbehandling, eller kanskje bare bli sminket. Prisene er konkurransedyktige.

Hvordan overleve lang ventetid på flyplassen i Bangkok?

XpressSpa er store i Statene, sjekk hvor du finner dem her.

Be Relaxed finnes i både Europa og i Statene, full oversikt her.

#10. CASH

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har regnet med at det finnes en minibank på flyplassen der jeg skal. Også finnes det ikke. Eller så finnes den på en annen terminal. Eller så virker den ikke. Derfor tar jeg alltid med meg lokal valuta sånn at jeg har nok til å bo, spise og transporteres i et par dager.

Cash is king!
Cash is king!