På cruise med venninnene

Cruise damer 10 - På cruise med venninnene
I Ravenna blir det shopping med innlagte proseccopauser.
Masse skravletid, spennende havnebyer, himmelsk mat og høy komfort. Cruise er perfekt for gode venninner på tur!

Cruise er perfekt for venninner på tur. Tenk bare; du slipper å drasse på tunge kofferter, du får sett mange steder på samme ferie, det er trygt og alt er tilrettelagt for maks komfort. What’s not to like?

100% kvalitetstid

Jeg har vært på tre cruise med venninner de siste årene, og kan med hånden på hjertet si at det er den aller beste rammen for å reise med noen du elsker å tilbringe tid sammen med. På cruise er alt kvalitetstid, fra du går ombord til du mønstrer av!

Cruise damer 03 - På cruise med venninnene
Et hav av tid! Også til egenpleie.

Nå assosierer du kanskje støy, køgåing og masete buffeter med cruise? Tenk om igjen. Det gjelder bare å velge riktig skip. Overlat de største skipene til barnefamiliene. Vannsklier, enorme basseng, bowlingbaner og store buffeter er støyende – og dessuten helt overflødig når du reiser med venninnene. Da vil man jo egentlig bare ha tid til å skravle i hyggelige omgivelser.

Cruise damer 11 - På cruise med venninnene
Vi er ikke de eneste som cruiser uten partner, og vi blir kjent med en morsom jentegjeng fra Vancouver, en danseløve fra Glasgow, en annen danseløve fra Yorkshire og selvsagt DJ Marcio fra Brasil. Han lærer oss samba etter at alle parene har gått til lugarene sine.

Livet er herlig

Jeg har vært på to cruise med Azamara. De har to skip: The Quest og The Journey. Begge rommer cirka sjuhundre passasjerer, og skip i denne størrelsen scorer høyt på personlig service. Ingen køgåing, hverken i restaurantene eller for å gå av og på skipet, og ikke minst, små skip som dette legger til i håndplukkede havner der du har rikelig med tid.

Cruise damer 04 - På cruise med venninnene
Her ligger skipet vårt utenfor Sorrento med Vesuvio i bakgrunnen.

Hvert måltid er en fest

Azamara er et såkalt premium selskap, hvilket betyr at standarden er høy. Cirka pris fra 14.000 kroner per person for en uke. Til gjengjeld flyter vinen fritt til måltidene, og maten er i en klasse for seg selv. Jeg drømmer fortsatt om stykkene med New York Cheesecake, og jeg får seriøst vann i munnen av bildet nedenfor. Cruisemat har ikke verdens beste rykte, men på et lite skip som dette kan du glemme alt du har hørt. Her er hvert måltid en kulinarisk fest. Råvarene er av et annet kaliber enn de som tas ombord de digre cruiseskipene, og det er ingen som maser på deg for å bli ferdig før neste bordsetning. Du kan sitte og drikke vin og kose deg så lenge du vil. Perfekt for damer på tur!

Cruise damer 07 - På cruise med venninnene
Stønn! New York Cheesecake i all sin prakt.

Andre cruiseselskap som også tilbyr små skip og tilsvarende service er Silversea, Windstar og Oceania.

Akkurat nå drømmer jeg om denne ruten fra Barcelona til Roma, som er et godt eksempel på de små, idylliske havnene Azamara legger til i: Saint-Tropez, Nice, Portofino og Livorno. Snakk om å skumme fløten av Middelhavet – på én og samme reise!

 

Vibeke Montero

 

Oppdragsgivere: Egmont Publishing (Kamille, Kamille Puls, Hjemmet, Foreldre & Barn), Bonnier (Tara, Tara Frisk), Vagabond, Aftenposten, VG, med flere.

Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.

Beste reiseminne: Da jeg møtte mannen min i soloppgangen på Taj Mahal i 1995. Det var tidenes tjukkeste tåke, og selvom vi sto en meter fra den majestetiske bygningen, kunne vi ikke se den. Derfor begynte vi å snakke sammen i stedet…

Verste reiseminne: Da jeg havnet i rettsak i Marokko etter å ha kjørt på en liten jente som brakk benet. Grøss og gru.

[email protected]

Koder fra historien
, ,
More from Vibeke Montero

Dine gamle briller får nytt liv på Zanzibar

Visste du at dine gamle briller - uansett styrke - kan gi...
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *