Noen ganger er det veldig fristende å søke seg bort fra vinter og slaps, om enn bare med tastetrykkene på datamaskinen. Et kjapt søk på Restplass.no viser at de billigste turene til vintersol i vinterferien går til Lanzarote.

For rundt sju tusenlapper får man en uke på hotell, med basseng og strand i gåavstand. I skoleferien. Dette firestjerners-hotellet, Sol Lanzarote hos Apollo, ser vel ikke så dumt ut?

Nå må jeg forte meg å si at selv om dette innlegget kanskje ser sponset ut, så er det ikke det. Jeg bare brenner for at flere får øynene opp for hvor spennende Kanariøyene er!

Lanzarote er en av mine favorittøyer

Det har skjedd en aldri så liten luksusrevolusjon på Lanzarote de siste årene, og her er mine fem beste grunner til å reise til hit.

#1 Lanzarotes vin

Lanzarote_01
I dette månelandskapet vokser druerankene.

Ingen øy kan kalle seg eksklusiv med mindre de har egen vinproduksjon. Det har Lanzarote, og wow, hvilke viner! Tørre, hvite malvasiaviner, eller fruktige rødviner laget på listán negrodruer. Mange har vunnet internasjonale priser, så du bør absolutt velge lokale flasker til måltidene.

Tar du turen til Geria-dalen, ligger bodegaene som perler på en snor rett ved hovedveien LZ-30. Det er bare å stikke innom, enten for å smake, eller for å kjøpe med deg en flaske eller fem. Reservasjon er ikke nødvendig.

Bodegaen El Grifo er på alle turistbussenes rute, men min favoritt er Bodegas Rubicon, som oppleves mer autentisk.

#2 Nyt måltidene!

Lanzarote_05
På en øy som lager prisvinnende oster, kan en forrett med rette se slik ut. Fra La Casa Roja i Playa Blanca.

Ingen ferie er fullstendig uten god mat. Og på dette punktet er det mange sydendestinasjoner som undervurderer klientellet sitt. Ja, du tenker riktig – jeg hinter til den nitriste charterstripa lengst sør på Gran Canaria der en toast med plastikkost og luftloff ser ut til å regnes som lunsj.

Vil du spise godt på Lanzarote, må du smake på de prisvinnende ostene fra landsbyen Uga. Og du må sette av tid til en lang, spansk lunsj på La Casa Roja i Playa Blanca. Restauranten ligger i et vakkert hus midt i marinaen, og jeg slikket omtrent tallerkenen etter den bakte chevre-osten som kom servert på en seng av glasert gresskarpuré.

#3 Særpreget kunst

Lanzarote_02
Kaktusparken må oppleves!

En kaktuspark høres kanskje ikke så spennende ut, men i kunstneren Cesar Manriques verden, er ikke ting alltid som man forventer. Han har innstallasjoner rundt omkring på hele øya, men kaktusparken er definitivt en av mine favoritter.

#4 Timanfaya nasjonalpark

Lanzarote_07
Med buss gjennom jordas indre i Timanfaya nasjonalpark.

Skal du bare på en utflukt, så velg denne! Du fraktes gjennom restene fra det store vulkanutbruddet for nesten trehundre år siden, og å kalle det et månelandskap er en underdrivelse. Det ligner ingenting annet jeg noensinne har sett, og selvom det er mange turister her, så kan det ikke kalles en turistfelle. På toppen  vises du hvilke styrker som fortsatt beveger seg under jordens overflate, og du kan spise mat tilberedet på jordvarmen. En stor, het og annerledes opplevelse!

#5 Klimaet

Kanariøyene har verdens beste klima, og Lanzarote er inget unntak. Snittemperaturen i februar ligger på 18 grader på dagtid, både i lufta og i havet. I dag er det 10,5 timer med dagslys på Lanzarote, i Oslo er det 7,5 timer.

 

Lanzarote_04
Papagayo-stranden er Lanzarotes aller vakreste.

Trenger du mer vinterferieinspirasjon?

Les dette: HER FINNER DU VINTERSOLA!