Palma de Mallorca er et herlig sted være turist. Også nå, før badesesongen starter og barnefamiliene rykker inn på øya.
Det er nå du har de deilige avenyene, eller avingudaene som de sier på katalansk, nesten for deg selv. Du kan kose deg med spansk shopping og ikke minst, spansk mat!
Her er tre restauranter jeg stadig vender tilbake til
Duke – den trendy 
Drevet av lidenskapelige surfere som også er rivende gode på kjøkkenet. Jeg traff en av eierne, Juanjo, da stedet først åpnet i 2009, og husker godt hvor spent han og partneren var på om restauranten ville lykkes.
Det har den gjort! Jeg har vært tilbake flere ganger siden åpningen, og går det for lang tid mellom hver gang, blir jeg så fysen på tunfiskfileten med sesamfrø at jeg nesten går i oppløsning.

Menyen er preget av fusion, ettersom eierne har reist rundt hele verden og sanket kulinarisk inspirasjon. Det betyr at du kan spise peruviansk ceviche, thailandsk curry, fajita fra Guatemala og lammegryte fra Tibet! Eller bare en solid surfeburger med hjemmelaget ketchup.
Adresse: Carrer Soler 36 – telefon: (+34) 971 071 738 (bestill bord!)
Mercat de Santa Catalina – den folkelige 
Mange gamle matmarkeder i Spania har fått nytt liv de senere årene. Mercat de Santa Catalina i fiskernes bydel Santa Catalina er inget unntak. Fra å være et sted der bestemødrene gikk med trillebagene sine, kan du nå nyte deilig, hjemmelaget tapas her til lunsj. Billig og veldig bra! Dessuten er det ikke så mange utlendinger som kommer hit, så du føler virkelig at du er ute av turistsonen. Kommer du en lørdag i to-tiden er det skikkelig god stemning!

Det finnes tre barer inne i markedet. Min favoritt er “Joan Frau” som tryller frem mallorquinske spesialiteter som fylte auberginer, paella med sobrasada og små, friterte empanadaer. Små munnfuller som smaker mye!
“Bar Es Mercat” er også et hyggelig stopp. Dette stedet er unikt ettersom du kan ta med deg råvarer du har kjøpt fra fiske- eller kjøttbodene, og la dem tilberede det for deg. Kanskje selger fiskehandleren fersk tunfisk, eller kanskje finner du perfekt, marmorert entrecote hos slakteren! Dette er en morsom og annerledes spiseopplevelse.
Adresse: Plaça Navegació – Åpent fra 07.00 – 17.00 mandag til lørdag.
Forn de Sant Joan – den eksklusive 
Dette er stedet for deg som vil spise fantastisk mat i elegante omgivelser. I første etasje kommer du rett inn i coctailbaren, og du kan gjøre verre valg enn å ta en aperitivo her. Etter cocktailen går du opp i andre etasje der det er god avstand mellom bordene, og alt ligger til rette for et herremåltid. En middag her passer perfekt når du er lei av tapasbarer der du må kjempe om plass i baren.

Forn de Sant Joan er en favoritt blant kjendisene, og maten er virkelig forseggjort. Rundt bordet vårt ble foie gras med karamellisert sherrysjy en favoritt blant forrettene, og til hovedrett var både spegris med eple og saltbakt lubina (hvit fisk) i særklasse. Til dessert klarte jeg ikke å motstå “baccio de dama”, som betyr “kvinnekyss”. Det var dyprøde jordbær fylt med karamellisert vaniljekrem. Nam, nam!

Her får du en lunsjmeny for 17,50 euro per person på ukedager, 21 euro på helgedager.
Adresse: Carrer de Sant Joan 4
Se stedene på kartet
Og nå er vi i gang! Etter middag venter Palmas natteliv på deg. Les mine beste tips her.

Oppdragsgivere: Aftenposten, VG, Egmont Publishing, med flere.
Favorittsted: Verdens vakreste by Venezia. Estetikken treffer meg midt i hjertet hver gang, og jeg elsker å bare gå rundt, helst om høsten, og snuse inn lukten av fuktig treverk til lyden av de skvulpende, melketurkise kanalene.
Beste reiseminne: Å stå ansikt til ansikt med fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest i Uganda.
Verste reiseminne: En reise til Marokko da jeg først ble frastjålet passet, og så havnet i rettsak etter å ha kjørt på en jente som brakk benet. Grøss og gru.
[email protected]