Palma de Mallorca er et herlig sted være turist. Også nå, før badesesongen starter og barnefamiliene rykker inn på øya.

Det er nå du har de deilige avenyene, eller avingudaene som de sier på katalansk, nesten for deg selv. Du kan kose deg med spansk shopping og ikke minst, spansk mat!

Her er tre restauranter jeg stadig vender tilbake til

Duke – den trendy

Drevet av lidenskapelige surfere som også er rivende gode på kjøkkenet. Jeg traff en av eierne, Juanjo, da stedet først åpnet i 2009, og husker godt hvor spent han og partneren var på om restauranten ville lykkes.

Det har den gjort! Jeg har vært tilbake flere ganger siden åpningen, og går det for lang tid mellom hver gang, blir jeg så fysen på tunfiskfileten med sesamfrø at jeg nesten går i oppløsning.

Palma_Mallorca_Duke_01
Surfekelneren på Duke bringer maten til bordet med et smil.

Menyen er preget av fusion, ettersom eierne har reist rundt hele verden og sanket kulinarisk inspirasjon. Det betyr at du kan spise peruviansk ceviche, thailandsk curry, fajita fra Guatemala og lammegryte fra Tibet! Eller bare en solid surfeburger med hjemmelaget ketchup.

Adresse: Carrer Soler 36 – telefon: (+34) 971 071 738 (bestill bord!)

Palma_Mallorca_Duke_02
Deilig surfestemning på Duke.

Mercat de Santa Catalina – den folkelige

Mange gamle matmarkeder i Spania har fått nytt liv de senere årene. Mercat de Santa Catalina i fiskernes bydel Santa Catalina er inget unntak. Fra å være et sted der bestemødrene gikk med trillebagene sine, kan du nå nyte deilig, hjemmelaget tapas her til lunsj. Billig og veldig bra! Dessuten er det ikke så mange utlendinger som kommer hit, så du føler virkelig at du er ute av turistsonen. Kommer du en lørdag i to-tiden er det skikkelig god stemning!

Santa Catalina_Palma_07
Disse gutta har for lengst skjønt at de kan stikke innom Mercat de Santa Catalina for en matbit og et glass.

Det finnes tre barer inne i markedet. Min favoritt er «Joan Frau» som tryller frem mallorquinske spesialiteter som fylte auberginer, paella med sobrasada og små, friterte empanadaer. Små munnfuller som smaker mye!

«Bar Es Mercat» er også et hyggelig stopp. Dette stedet er unikt ettersom du kan ta med deg råvarer du har kjøpt fra fiske- eller kjøttbodene, og la dem tilberede det for deg. Kanskje selger fiskehandleren fersk tunfisk, eller kanskje finner du perfekt, marmorert entrecote hos slakteren! Dette er en morsom og annerledes spiseopplevelse.

Adresse: Plaça Navegació – Åpent fra 07.00 – 17.00 mandag til lørdag.

På det gamle markedet Mercat de Santa Catalina får du alltid prima vare.

På det gamle markedet Mercat de Santa Catalina får du alltid prima vare.

Forn de Sant Joan – den eksklusive

Dette er stedet for deg som vil spise fantastisk mat i elegante omgivelser. I første etasje kommer du rett inn i coctailbaren, og du kan gjøre verre valg enn å ta en aperitivo her. Etter cocktailen går du opp i andre etasje der det er god avstand mellom bordene, og alt ligger til rette for et herremåltid. En middag her passer perfekt når du er lei av tapasbarer der du må kjempe om plass i baren.

Palma_Mallorca_01
Mett og lykkelig etter et måltid på Forn de Sant Joan.

Forn de Sant Joan er en favoritt blant kjendisene, og maten er virkelig forseggjort. Rundt bordet vårt ble foie gras med karamellisert sherrysjy en favoritt blant forrettene, og til hovedrett var både spegris med eple og saltbakt lubina (hvit fisk) i særklasse. Til dessert klarte jeg ikke å motstå «baccio de dama», som betyr «kvinnekyss». Det var dyprøde jordbær fylt med karamellisert vaniljekrem. Nam, nam!

Mallorca Forn de San Joan dessert Fran Fernandez 800
Crema catalana i jordbær på Forn San Joan på Palma de Mallorca. Ja, takk.

Her får du en lunsjmeny for 17,50 euro per person på ukedager, 21 euro på helgedager.

Adresse: Carrer de Sant Joan 4

Se stedene på kartet

 

Og nå er vi i gang! Etter middag venter Palmas natteliv på deg. Les mine beste tips her.