Vi har vært litt sløve i jula. Latt nyheter være nyheter, og heller stappet i oss julemarsipan og denslags. Nå er hverdagen tilbake, og det er på tide å kaste blikket ut i verden igjen. Så sett over kaffen, og bli reisesmart.

Småfrekk reklame

Det danske reisebyrået Spies er det samme som norske Ving, og nå har de lansert en reklame som skal friste danske pensjonister med saftig feriesex. «Do it forever», heter den, og vi synes den er kjempesøt!

 

Langhelg i syden

Kypros_02
Man rekker mye på en langhelg i syden, som en ridetur på Kypros.

Tui (tidligere Star Tour) bryter charterformen ved å tilby weekendreiser til syden. Dette tipper vi blir en vinner i 2017! For tenk så herlig det er å stikke av fra snø og slaps, til for eksempel solsikre Larnaka på Kypros, deilige Kreta eller vakre Amalfi. Du rekker mye på en helg, det vet vi reisejournalister bedre enn de fleste. Her kan du lese mer om tilbudet på Tuis egne sider.

Dette rekker en reisejournalist på en time

Portugal er billigst i 2017!

Portugal_01
Deilige Algarve er billigst i år.

Er reisekassa skranten, så bør du peile deg inn på Portugal i år. I følge det britiske postkontorets barometer, er Portugal nemlig verdens rimeligste ferieland. De har basert seg på prisen for åtte vanlige ferieutgifter, som et måltid for to, en kopp kaffe, en flaske vann, en øl, m.m. Portugal er til og med rimeligere enn Bulgaria og Tyrkia.

Bli kvitt dotten

Reis med barn_03

Hvordan blir du kvitt dotter i ørene? Selv gaper vi som en fisk på land, og håper det går over av seg selv. Alternativt lukker vi munnen, holder for nesen og blåser til det spraker i ørene. Men den beste måten å bli kvitt dotter på er å lukke munnen, holde for nesen og svelge. Det sier audiologen William H. Shapiro til reisemagasinet Travel + Leisure.